Bandyfritids

Säsong 16/17 startade Broberg sitt första Bandyfritids och succén med Brobergs bandyfritids för skolor och succén bara fortsätter!
Det deltar ca 450 barn på Bandyfritids.

Bakgrunden till Bandyfritids är ett Integrationsprojekt som föreningen sökte särskilt bidrag för att kunna genomföra säsong 16/17. Sedan dess så är det tack vare stödet från Brobergs samarbetspartners som Bandyfritids är möjligt att genomföra.
De senaste åren har vädret gjort det svårt för de olika anläggningarna i söderhamn att få fram naturis, vilket har gjort det svårare för barnen att få pröva på att åka skridskor – och får man inte pröva något så kan man inte veta om det är kul eller inte. Dessutom har inte alla barn tillgång till skridskor. Målet för oss är att fler barn ska få upp ögonen för sport på is och på sätt kunna bidra till en mer aktiv fritid.

Bandyfritids är från förskola till och med årskurs 5.
Skolor som deltar denna säsong är Vågbroskolan, Trönö skola, Norrtullskolan, Stentägtskolan, Rosenvallskolan, Bergviksskolan, Sandarne skola och Stenberga särskola – totalt sett är det ca 450 barn. Alla barn deltar inte vid varje tillfälle, det beror på att vi inte har plats eller utrustning för så många. Vi har ca 150 elever/tillfälle. Vi har ca 100 st skridskor och hjälmar att låna ut.

Ca12.50-14.00: Bussar hämtar på skolorna (fritidsledarna får exakta tider).
Ca14.00-15.30: Skridskoåkning med ledare från Broberg/Söderhamn Bandy IF.
ca 16.00: Barn och fritidsledare är tillbaka på sina fritids.

Huvudpartners