Bandyfritids

 

Sedan säsong 16/17 så bedriver Broberg Bandy Bandyfritids för barn 6 -12 år i Söderhamns Kommun, aktiviteten är under fritidstid och säsongen 22/23 hade vi ca 450 barn som deltog. Vi samarbetade med 8 skolar och det kom ca 100-150 barn per tillfälle. Tillsammans med Resurscentrum och ideella runt Broberg är vi ca 10-15 st som jobbar varje torsdag för att få ihop logistiken med mellis, knyta skrillor och hjälpa barnen på isen. Lönns Buss hämtar upp barnen på skolan, när dom kommer till oss så serveras barnen mellanmål innan kidsen äntrar isen. Vi har utrustning till alla som inte har, efter ca 2 timmar skjutsar Lönns Buss tillbaka barnen till skolorna. I år kommer över 11 av kommunens skolor att delta i årets Bandyfritids som vi kör i gång redan nu i november.

Bandyfritids är ett årligt återkommande projekt som uppskattas väldigt mycket av Söderhamns kommuns skolor. Syftet är att få barn/ungdomar att fysiskt röra sig, bryta av vardagen på fritids men också aktivera sig inom idrott och förhoppningsvis skapa ett intresse runt sporten som får ungdomarna att själva aktivt fortsätta med bandy som ideell support/deltagare.

Skulle föreningen få 5-10 ungdomar att börja med bandy varje år genom detta är det en stor vinst för samhället och sporten, sen att bara att se deras glädje går inte mäta.

Från att inte kunna stå på ett par skridskor till att kunna ta ett skär betyder allt. Vi hoppas och tror att med Bandyfritids förändrar och bidrar vi med Glädje, Fart & Hjärta

 

Huvudpartners

Samarbeten