Match mot Sandvikens AIK

Broberg tvingar fram en femte match

Publicerades den 22 februari 2014 22:07

David Hansen

DET ÄR KVITTERAT!! Broberg var nere för räkning igen, men reste sig. Och scenerna från måndagen upprepade sig, och Hällåsen kokade på ett sätt som bara Hällåsen kan. Och detta har nu skett två gånger på samma vecka!! Seger till Broberg idag med 5-4 efter förlängning.

Redan vid matchinramningen låg en förväntan i luften. En förväntan om ytterligare en Brobergsseger mot Sandviken hemma på Hällåsen. Stämningen vad god, och inte blev den sämre av att Broberg tog ledningen med 1-0. Jonas Nygren hittade sin namne Engström som i sin tur frispelade Jesper Öhrlund. ”Jeppe” blev nerdragen och domaren dömde straff. Straffen blev en variant som överraskade de flesta, där Söderberg stod vid straffpunkten men där bollen petades till Jonas Nygren.

Sandviken skulle kvittera. Efter lite slarv i försvarsarbetet kunde Linus Forslund sätta bortalagets första mål. Strax därefter tog också gästerna ledningen, Erik Säfström mer eller mindre på egen hand. Men kvitteringen lät inte vänta på sig. 2-2 genom Martin Söderberg på hörna.

Mycket var sig likt från i måndags. Vid den sedvanliga bandyglöggen i halvtid kunde varken hemma- eller bortasupportrar vara säkra på åt vilket håll matchen skulle luta.

Andra halvlek hann inte mer än börja innan gästerna tog ledningen. Det var dessutom inte långt ifrån att ledningen utökades minuterna senare, men mål på den utdömda straffen uteblev. Istället fortsatte matchen vara jämn och oviss. Men den utökade ledningen skulle dock komma. Med tjugofem minuter kvar gjorde så gästerna sitt fjärde mål.

De som var på Hällåsen i måndags var inte oroliga. De hade ju nyligen sett hur Broberg kan vända en match. Och visst skulle det bli så även ikväll.

Två måls underläge och under tio minuter kvar. Det är inte lätt, men fullt möjligt.  Och möjligt var det. Broberg reducerade till 3-4, genom Jonas Engström.

Hemmalaget låg på och satte allt på ett kort. Nu var det vinna eller försvinna, och alla krafter omsattes i handlingar på planen. Broberg skapade mycket, men fick inte in bollen. Känslan på läktaren var hoppfull, men tiden rann iväg.

Men som vi alla vet är det inte över förrän den feta damen har sjungit, enligt ett känt uttryck. För det var inte ens en minut kvar av den ordinarie tiden när Broberg tilldömdes hörna. Bilderna från måndagen spelades upp i minnet. Och utgången blev densamma, med skillnaden att Martin Söderberg denna gång var målskytten.

En slutspelsmatch får inte sluta oavgjort. Och då är reglerna 2×10 minuter med sudden death.  Spänningen var olidlig, men Söderhamnslaget hade allt att vinna. Och den som vågar mest brukar vinna i sådana här lägen. För visst var det Broberg som förde spelet i inledningen av förlängningen.

Sandviken fick lite mer att säga till, och det blev tuffare när Jonas Nygren utvisades tredje gången i matchen (=lindrigt matchstraff). Men Broberg ville verkligen vinna och satsade hårt framåt, trots numerärt underläge. ”Gurt” kom två mot en och Söderberg spelade fram Robert Dammbro som satte avgörandet i förlängningen. Och jublet på Hällåsen visste inga gränser. Publiken vägrade gå hem, utan firade i kapp med laget efter slutsignalen. Och i tankarna fanns Göransson Arena tisdag kl 19.15!

Tränare Svenne Olsson är såklart glad en kväll som denna.
– Jag tycker vi förtjänar detta. Vid 2-4 tänkte jag ta en Time Out, men då tog Sandviken den. Bra tänkte jag, då har vi vår kvar. Under Time Out:en  bestämde vi oss för vad vi skulle göra, både offensivt och defensivt.

När det väl blev sudden death fanns inga tankar på att fega.
– Vi bestämde oss för att ge allt. Det var en skön känsla vid segermålet. Nu har vi använt vår hemmaplansfördel till fullo. Vi kommer att få chansen i Göransson på tisdag, vi släpper inte in 11 mål tre gånger i rad, avslutar Svenne Olsson.