Match mot Sandvikens AIK

Seger mot SAIK efter urstark andra halvlek

Publicerades den 27 november 2021 22:51

Anders Jansson    Ingemar Persson

Broberg gjorde en ramstark andra halvlek och vände på steken till seger mot Sandviken. Martin Söderberg med fyra mål i det som blev den första segerm mot SAIK sedan 2016.

Broberg kom till match återigen med ordinarie lag, sånär som på långtidsskadade Erik Jonsson. I ryggen hade man med sig en bra seger borta mot Vänersborg. I gästerna gjorde Daniel Berlin comeback efter skada och även bortalaget var alltså ordinarie.

Matchen startade i bra tempo och det var tydligt att det var en toppmatch som väntade. Spelmässigt jämnt i egentligen hela första halvlek. Det var gästerna som startade målskyttet när Hannes Edlund avslutade en omställning från nära håll, tiden 10:59. Cirka fem minuter senare ökade SAIK på till 2-0 och det var efter ännu en kvick omställning och denna gång var det Lucas Widman som avslutade. Matchbilden jämn men ett tidigt tvåmålsunderläge, vilket då kändes lite ologiskt. Broberg uppträdde stabilt i defensiven och höll SAIK på utsidan. Målen kom till efter två snabba omställningar. Men Broberg åt sig in i matchen även målmässigt. Jaakko Hyvönen reducerade efter ett mycket vackert anfall där han väggade sig fram med Rasmus Linder till ett friläge och 2-1 i den 24:e minuten.

Men gästerna ökade ganska snabbt på till 3-1 genom Daniel Berlin som fick in en lös boll bakom Max Bergström som nog var ganska skymd vid tillfället. Men Broberg reducerade ytterligare en gång innan den första halvleken var över. Robin Redin bökade nere vid den högra hörnflaggan och slog sen en boll snett inåt som Martin Söderberg klämde till på stenhårt nere vid den vänstra stolproten. Ett lite märkligt mål som i princip var som ett hörnmål, fast i en spelsituation. Ett måls underläge i halvtid alltså, men känslan var att det var helt jämnt efter en gedigen första halvlek av Broberg.

I andra halvlek vred Broberg upp intensiteten ytterligare ett snäpp och kvitteringen kom också i den 54:e minuten. Adam Wijk hittade Martin Söderberg med ett väl avvägt flipp och Söderberg fri med Othén gjorde inget misstag. SAIK hade här varit i brygga i inledningen av andra halvlek och tränare Forslund aviserade här för timeout. Det lilla taktiksnacket gav inte alls önskad effekt för gästerna då Broberg tämligen omgående efteråt tog ledningen för första gången i matchen. Fritiof Hagberg smekte fram en fin smörgås i djupet längs högerkanten till Martin Söderberg, som vek in i mot straffpunkten och avslutade högt i målet. Ännu ett riktigt klassmål. I den 72:a minuten kom även 5-3 och den här gången var det Jonas Engström som var exekutor. Och ännu en gång var det efter ett lyft från Adam Wijk. ”Engan” tog ner och laddade i den bortre gaveln. Här kändes det som att matchen var på väg att rinna iväg i hemmalagets favör. Men gästerna bet ifrån en sista gång när man bara ett par minuter senare reducerade till 5-4 genom Daniel Berlin som fick på ett skott utifrån som nog tog på en hemmaspelare och ställde Max Bergström i hemmamålet. Begström som för övrigt gjorde ännu en riktigt stark insats i målet.

Men den här matchen var Brobergs och under de avslutande 20 minuterna var det aldrig något snack. Broberg sköljde fram med ett väldigt kvickt anfallsspel och kändes väldigt tunga att stå emot. I den 82:a minuten frispelades Jaakko Hyvönen av Fritiof Hagberg och den glödhete Hyvönen gjorde sitt andra mål för kvällen till 6-4. När Rasmus Linder sen vallade en passning bakom ryggen i sargen till Martin Söderberg kunde bortalaget inte fånga in Söderberg som tog sig längs kortlinjen ända in framför mål där han lyfte in 7-4 och sitt fjärde mål för matchen. Det blev också slutresultatet.

Ja, vad ska man säga för att sammanfatta detta. Broberg gör en väldigt bra match över 90 minuter. Efter en bra första halvlek trampar man gasen i botten i andra och gör då 5-1 på Sandviken. Den bandyn Broberg visar upp just nu vet jag inte om jag själv har sett tidigare. I korta stunder möjligtvis, men inte med den stabiliteten och pondusen som visats upp hittills. Det är 100% prestation ända bakifrån Max Bergström i målet till spetsen där framme. Extremt hårt jobbande tillsammans i defensiven och ett väldigt varierat anfallsspel med hög delaktighet. Känslan är verkligen att man hittat en ny nivå i sitt spel. Och det betalar sig väldigt bra för tillfället. Säsongens bästa publiksiffra i Helsingehus Arena igår och det gungade verkligen på läktarna under framförallt den andra halvleken igår, i takt med att Broberg totalt tog över matchen. Nu närmast väntar bortamatch mot Örebro innan Hammarby kommer på besök på fredag kväll. Då är det nog möjligt att vi får ett nytt säsongsbästa på läktaren igen! Alla kommer nog tillbaka som såg gårdagens match, var så säker!