Match mot Frillesås

Efterlängtad seger

Publicerades den 13 december 2020 16:13

David Hansen

Äntligen kom då säsongens första seger. Men den satt hårt inne och blev en nagelbitare till slut när Broberg kunde tillskrivas segern med 2-3. Matchhjälte blev Jaako Hyvönen efter en soloprestation dryga fem minuter från slutet.

Matchen inleddes med ett kraftigt spelövertag för Broberg, eller ”Söderhamn” som Sportbladets kommentator kallade laget. Laget var bättre på alla plan och bollinnehavet var markant högre än för hemmalaget. Broberg kunde också fullt rättvist gå till halvtidsvila med 2-0. En ledning som antagligen skulle varit större, sett till spelövertaget.

Oroväckande började vissa bilder från fredagen dyka upp framför skärmen, och kanske också på planen? Trots en överlägsen första halvlek hade inte Broberg en betryggande ledning, och när Frillesås gjorde 1-2 var ju det bara ett slumpmål från en kvittering.

Slumpmål? Ja, man får nog kategorisera kvitteringen så. Ett skott som i nio fall av tio inte blir mål, och Rehnvall i målet var mäkta irriterad över att den bollen gick in. Men tur och otur brukar trots allt jämna ut sig i längden.

Klockan gick och matchen stod och vägde. Broberg förde fortsatt mycket av spelet, men långt ifrån så överlägset som i den första halvleken. Därför var det extremt viktigt och glädjande när Jaako Hyvönen gjorde segermålet och kunde inkassera säsongens första seger.

Visst, det blev seger idag. Och det var bra spel från Broberg i den första halvleken. Men den andra halvleken idag och även i fredags visar att det finns saker att jobba med och som laget knappast kan vara nöjda med. Men segern ger i alla fall arbetsro, och det blev två mycket värdefulla två poäng.