Match mot IFK Vänersborg

Oavgjort igen

Publicerades den 9 december 2020 22:06

David Hansen    Hans Ivarsson

Säsongens tredje oavgjorda match och återigen en upphämtning. Broberg och Vänersborg har ”i modern tid” varit ganska jämna och så även ikväll. Matchen slutade 3-3 efter en upphämtning från 1-3 och med en slutforcering som mycket väl kunnat ge hemmalaget segern.

Det blev en olycklig inledning på matchen. Martin Söderberg utgick skadad redan efter tre minuter, och det var givetvis ett stort avbräck för Broberg. Inte nog med det, så kunde Vänersborg under ett fåtal minuter gå upp i en tvåmålsledning. Först talangen Lukas Forsström och sedan Ilja Grachev på hörna.

Matchen var tuff och framförallt bortalaget drog på sig flertalet utvisningar. Broberg tilldömdes dessutom inte mindre än tre straffar under kvällens match. Den första vid halvtimmen spelad, och med ordinarie straffskytt Söderberg borta fick Jaakko Hyvönen chansen. En helt otagbar straff och reducerat till 1-2. Men gästerna utökade ledningen strax innan vilan till 1-3, återigen på hörna.

Broberg reducerade fem minuter in i anda halvleken, och nu var det hemmalaget som fick till hörnskyttet genom Jesper Thyrén. Och en kvart därefter tilldömdes Broberg kvällens andra straff, men Hyvönens skott denna gång gick utanför. Men en tredje straff skulle det bli, och Erik Jonssons skott är vida känt i bandykretsar. Erik hade inga som helst problem heller att sätta kvitteringen.

Matchens sista kvart präglades mycket av Broberg. Det fanns bud på ledningsmål och det var också ”Gurt” som förde spelet. Det var betydligt närmare 4-3 än 3-4, och många var det nog som trodde på Brobergsseger i det läget. Men Vänersborg höll emot, trots numerärt underläge. I matchens sista skede fick Broberg en hörna, dvs en toppchans med tanke på de utvisade Vänersborgsspelarna. Inget resultat på den hörnan och matchen slutade oavgjort. Noteras kan att samtliga mål ikväll utom gästernas inledande mål gjordes från fasta situationer.

Efter matchen kontaktade hemsidan assisterande tränare Dennis Wasberg angående status på Martin Söderberg. Martin befinner sig i skrivande stund på sjukhuset, och röntgen visar dessbättre inga skelettskador. Ytterligare besked väntas från ortopeden, och innan dess är det svårt med någon prognos på typ av skada eller rehabiliteringstid.

Broberg åker nu söderut. Fredag kväll i Stockholm mot Tellus och sedan vidare till Frillesås för den uppskjutna premiärmatchen på luciadagen.