Match mot Villa Lidköping BK

Tung förlust mot serieledarna VLBK

Publicerades den 6 september 2018 16:02

Broberg Bandy    

Årets tuffaste uppgift stod på programmet för Brobergs spelare under onsdagskvällen, i vart fall sett till att motståndaren Villa Lidköping BK har elitseriens vassaste trupp på papperet vilket man också motsvarat hittills då man inför kvällens drabbning leder serien med 6 poäng.

Läge alltså för hemmalaget att säkra seriesegern på hemmaplan. Vad gäller våra gula hjältar så hoppas man på förhand att formen från västeråsmatchen finns kvar och att någon av dom tidigare skadade spelarna kan börja på att komma igång igen inför avslutningen. Tyvärr var det inte så ikväll då Broberg kom till start utan Arkhipkin, Redin, Fryklund och Hagberg…

Matchen börjar bra för Broberg, man är täta i försvaret och skapar en del lägen framåt när chansen ges. Villa har svårt att skapa riktigt vassa chanser och det är Broberg som tar ledningen i den 18 minuten genom Emil Woxberg (Broberg Div1), kul för honom som blev inringd sent. Broberg fortsätter att störa Villa men i den 24 minuten får den notoriske målskytten Joakim Andersson stå lite för fri i Brobergs straffområde och rakar in 1-1 efter inspel. Efter hemmalagets mål kommer dom igång lite bättre och Johan Löfstedt ger Villa ledningen bara några minuter senare på skott utifrån. När så Tim Persson gör 3-1 lite turligt med ryggen vänd mot mål så är det uppförsbacke helt plötsligt. Resultatet står sig till halvtidsvilan, på det stora hela en fullt godkänd halvlek då man lyckats bra med att störa Villa, lite bättre effektivitet så hade det kunnat vara jämnare resultatmässigt.

Andra halvlek börjar bra när Martin Söderberg sätter 3-2 på frislag efter 5 minuter tyvärr blev fortsättningen inte lika rolig. Matchen avgörs när Broberg får 2 man på utvisningsbänken, i den 53 och 58 minuten, man klarar så när av utvisningarna men i samma ögonblick Gurt ska få in sin första spelare får Villa hörna som man sätter till 4-2 i ett glest försvar. Efter detta rullar målen in i jämn takt för Villa och det slutar till sist med 9-3 för hemmalaget. I den 74 minuten har Broberg 3 man på utvisningsbänken och då är det svårt att kunna stå mot ett lag som Villa. Siffrorna blir till sist väldigt stora men det finns trots det en del att ta med sig. Hemmalaget var störda länge, försvaret höll ihop bra i mitten och gjorde det svårt så länge man hade fullt lag på banan. Man skapade också en hel del framåt.

Nu ser vi fram mot Fredagens match mot Tellus i Helsingehus Arena då vi har förhoppningar om nya poäng och bra tryck i arenan på väg mot slutspel!

//Lillgäddan

Huvudpartners

Samarbeten