Match mot Villa Lidköping BK

Broberg chanslösa mot världens? bästa bandylag

Publicerades den 6 februari 2019 21:46

Broberg Bandy

Inför kvällens match fanns farhågor om att resultatet skulle kunna rinna iväg med tanke på motståndet som imponerat under försäsongen. Villa vann World Cup och nästan alla utom Villas tränare har tippat laget att vinna SM-Guld och det finns inget som motsäger det efter kvällens insats.

Det fanns heller ingen tveksamhet från start från motståndarna från Lidköping, man satte högsta fart från start och efter 19 minuter hade man gjort 3-0 och matchen var avgjord. Första målet satte Johan Esplund efter att han fint framspelad fintade Brobergsförsvaret och rullade in bollen i mål.  Andra bollen sköt nyförvärvet Löfstedt in rakt utanför straffområdet, såg kanske inte helt otagbart ut men det var mycket folk i vägen för Rhenvall. När sedan Felix Pherson satte full fart på vänsterkanten efter en omställning, höll undan försvararna och tryckte upp bollen i bortre burgaveln så var matchen över. 3-0 blev också halvtidsresultatet och sett till matchbilden inte mycket att säga om. Broberg skapade inte mer än några halvchanser mot ett väldigt bra villaförsvar.

Om man i pausen lyckats bygga upp några förhoppningar så grusades dom snabbt i andra halvlek då den notoriske målskytten David Karlsson smällde in en hörna i andra halvlekens första minut, för övrigt hans 1000 mål vilket också applåderades av hemmapubliken. Matchen rullade sedan på i samma stil som tidigare, Villa kontrollerade händelserna och hemmalaget försökte komma fram men fastnade i ett kompakt Villaförsvar. Ett litet momentum fick gurt när Jeppe Öhrlund gjorde 1-6 i den 73 minuten men Johan Esplund släckte snabbt alla förhoppningar när han satte 1-7 några minuter senare. Matchen slutade 2-8 efter att Löfstedt målade för bortalaget och Söderberg fick avsluta målskyttet för hemmalaget.

En svår match på förhand som visade sig vara lika tuff i verkligheten. Fast man är gulsvart ända in i själen är det bara att lyfta på hatten för Villa som kan var ett av de bästa lag jag sett på flera år. Laget har en sanslös offensiv med Andersson och Karlsson framåt, Esplund och Löfstedt som driver och spelar fram men vad som imponerar mest är att man fått ihop ett defensivt spel som är helt prickfritt. Det enda som kan hindra Villa från att knipa sitt första Guld är finalnerver och en dålig utomhus-is.

Broberg då? Tycker ändå att det finns mycket ljuspunkter, laget ser ut att ha bra fart på skridskorna och spelare som Hagberg och Öhrlund har klivit fram rejält i offensiven. Rhenvall stod för några frilägesräddningar idag också och vi hoppas på nya poäng redan i nästa omgång mot VSK borta.