Match mot Tellus

Krigarseger på Zinken

Publicerades den 31 oktober 2018 21:45

Anders Jansson    Ingemar Persson

Broberg kunde ta säsongens första seger mot Tellus i en riktig krigarmatch på Zinken. Det var starkt och stabilt i matchen, som inte gavs förutsättningar för att bjuda på något som kan liknas skönspel.

Efter en något snöplig förlust i premiären mot Vetlanda, trots en bra insats, var det dags förTellus borta på onsdagen. Tellus som har bjudit in rejält till denna match i sociala medier och haft en förhoppning om lapp på luckan. Riktigt fullt såg det dock inte ut att vara på Zinken ikväll. Broberg kom till spel utan avstängde Joel Edling, skadade Robert Dammbro och Robin Redin som var hemma i sjuksängen. Istället klev Erik Jonsson ner som back och Edvin Wigren fick göra sin elitseriedebut och var för övrigt ytterst nära att också göra sitt första elitseriemål.

Att ställas mot Tellus på Zinken en kväll i oktober ner termometern visar +10 är väl inte optimalt. Det blir mer kamp och krig och just Tellus är ofta väldigt starka när det gäller att ta kampen. I kvällens match var isen spelbar i ungefär 7 minuter och därefter blev det lite av en parodi som ökade ju längre halvleken led.

Broberg kunde ta ledningen i den sjunde minuten när Jonas Nygren lyfte en boll mot Martin Söderberg som plockade ner och avlossade ett ganska överraskande skott strax utan för straffområdet. Såg inte helt otagbart ut och smet eventuellt in under armhålan på Tellus målvakt till 0-1. Tio minuter senare kom också 0-2 när Jonas Nygren drog en rövare med ett frislag utifrån sargen till höger direkt i mål. Ännu ett mål som inte såg ut att vara omöjligt att rädda. Kanske var det lite skymning framför hemmamålvakten Markus Karlsson. Under återstående del av halvleken var isen ospelbar vilket resulterade i mycket bolltapp, chansbollar och kampmoment. Broberg hade bra kontroll och ledningen stod sig till halvtid.

I den andra halvleken såg isen ut att hålla stilen något längre och förhoppningen var att Broberg skulle kunna bedriva lite spel med tempo efter isen för att rycka ifrån ytterligare. Chanser fanns men 0-2 stod sig, ända tills matchklockan passerade 90. Då snodde Fritiof Hagberg bollen på mittplan och blev våldsamt fri. Ett sånt där friläge som man ofta bränner för att man hinner tänka lite för mycket. Men Hagberg höll huvudet kallt och rullade in 0-3. Strax därefter fastställde Jesper Öhrlund resultatet till 0-4.

Ja, vad ska man säga om det här. Mycket till bandy blev det ju inte till följd av katastrofalt dålig is i värmen och blåsten. Kändes ibland oklart om matchen spelades på Zinkens is eller på Zinkens konstgräs. Det blev kampmoment i större delen av matchen och Broberg var hela tiden lugna och väldigt starka i eget straffområde. En riktig krigarseger och en stabil sådan. Och bra att ha med sig i ryggen när Villa/Lidköping kommer på besök på fredag.