Välkommen, Alvin Unger!

Publicerades den 15 maj 2024 13:59

Anders Jansson    

Broberg har nu säkrat upp den andra målvaktsplatsen bredvid Max Bergström och det är juniorvärldsmästaren Alvin Unger som ansluter från Edsbyn.

Efter att Hampus Lindén valde ett annat alternativ har en det saknats en målvakt i truppen och nu har man fyllt den luckan, med den edsbyfostrade målvaktstalangen Alvin Unger, som var med och vann VM-guldet för P19 i vintras. 18-åringen, 19 senare i år, ansluter på ett ettårsavtal. Nye tränaren Magnus ”Kuben” Olsson har förstås redan bra koll på sina nya målvakt:

I Albin får vi in en målvakt med många bra egenskaper. Bra reaktionsförmåga, smidighet och en vilja att hela tiden utvecklas och bli en bättre målvakt, säger Kuben.

Här nedan följer också ett kort snack med Alvin.

Först och främst, varmt välkommen till Broberg! Hur känner du inför det här äventyret?

-Tack så mycket! Det känns spännande och inspirerande. Det här ser jag framemot!

Vem är Alvin Unger? Berätta lite om dig själv. Både rent allmänt och om din bandybakgrund.

-Jag är en person som gillar att vara i naturen och då oftast i en båt eller på en is då fiske är ett stort intresse för mig. Jag började på Kubens bandyskola vid 5 års ålder. Spelade både som utespelare och målvakt i några år innan jag bestämde mig för att satsa på målvaktsposten. Under min gymnasietid i Edsbyn har jag gått bandygymnasiet där jag har utvecklats som bandymålvakt. Sista året som junior var jag med och vann Svenska cupen vilket var otroligt kul att få göra med laget. En till höjdpunkt den föregående säsongen var att få vinna VM Guld i Oslo.

Hur skulle du själv beskriva din spelstil som målvakt? Vad har du för styrkor respektive förbättringsområden?

Eftersom att jag är en lite kortare målvakt än många andra så lever jag mycket på min explosivitet, rörlighet och att kunna läsa spelet bra. Jag har en vilja att hela tiden utvecklas och bli bättre. Ett tråkigt svar kanske men allt kan man förbättra.

Du tar nu klivet från juniorbandy för att ta plats bredvid Max Bergström i Elitserien. Hur ser du på att ta det steget? Känner du att du vill och kan ”konkurrera” om förstaplatsen eller är det mer ett år för att samla erfarenhet och utvecklas?

-Det blir lite både och. Jag tror att detta år kommer bli utvecklande och lärorikt men det är klart att jag kommer att göra allt för att ”nypa” någon match av Max. Tufft såklart då Max är en väldigt duktig målvakt.

Du har redan varit på plats och tränat med laget. Vad var dina första intryck av dina nya lagkamrater?

-Det verkar vara ett seriöst och sammansvetsat gäng och jag känner mig välkommen. Jag tror starkt på att detta kommer bli en rolig vinter!

Vid sidan av bandyn då. Du tar studenten i juni förstår jag och vad är planen efter det? Jobb, plugg, flytt?

Ja, det stämmer. Jag kommer flytta till Söderhamn. Känner att det kan vara utvecklande att flytta och testa på det. Sen är planen att jobba så när jag flyttar beror lite på när jag får jobb.

Okej! Även varmt välkommen till kusten också då när det blir dags för flytt!

-Tack så mycket!

Huvudpartners

Samarbeten