Inför Broberg – Sirius

Publicerades den 10 november 2023 16:21

Anders Jansson    Ingemar Persson

Broberg är i skrivande stund på väg ner till Uppsala och Studenternas IP för möte med Sirius i den femte omgången. Lite tankar och ett kort snack med Matteus Liw följer nedan.

Kvällens motstånd, Sirius, har inlett serien på ett betydligt svagare sett än vad de flesta väntade sig innan, speciellt också efter en stark försäsong. Men räkna inte med att det är några lätta poäng att hämta för det. Så är aldrig fallet på Studenternas IP. Hemmalaget lär vara kraftigt revanschsugna efter stjärnsmällen (0-7) senast. Och det är förstås ett lag med mycket offensiv kvalité. Uppsala ser ut att bjuda på 8-9 plusgrader vilket också antagligen kommer göra att den här matchen i slutändan kommer handla om vilket lag som kan plocka fram det bästa blåstället.

Broberg å sin sida kommer från en sur poängtorsk mot Gripen borta, som kvitterade i 92:a minuten efter att Broberg bränt lägen på löpande band. Men var det nånting man gjorde riktigt bra i den matchen så var det just kampmomentet. Det var hjärta och glöd och ett oerhört slit i varje duell. Något som kommer bli extra viktigt ikväll. Jag tog ett kort snack med Matteus Liw, som lämnade just Sirius för Broberg inför den här säsongen.

Tjena Matteus! Hur skulle du betygsätta dels Brobergs inledning på serien och dels din egen start i klubben? Har det rullat på bra och känns bra för egen del?

-Vår inledning på säsongen är helt okej, tycker jag. Lite blandade prestationer. Samtidigt är vi missnöjda med några poängtapp i två matcher. För min egen del är det väl också som en helt okej inledning.

Vilka skillnader upplever du jämfört med tiden främst i Sirius nu när du bytt (upp dig!) ?

-Jag tycker vi jobbar väldigt proffsigt, just hur vi lägger undan varje match och går på nästa match direkt. Spelare, ledare och alla runt om som är inblandade.

Hur ser du på kvällens drabbning? Sirius har startat ganska mycket svagare än förväntat med en stjärnsmäll senast, men vi vet ju lite vad dom går för egentligen. Hur kommer ni ta er an matchen?

-Stentuff match. Ett bra Sirius som kommer vara sugen på poäng såklart. Dom har nog snackat ihop sig rejält inför matchen och bestämt sig för något för att slå oss. För att vi ska ta hem poängen ikväll krävs det en gigantisk laginsats. Det kommer troligen bli många 50/50 dueller och dom behöver vi vinna.

Känns det nåt speciellt för dig att möta Sirius efter bytet?

Klart det blir lite speciellt att möta ett lag man spelat i, det finns grabbar där som man träffade nästan varje dag från augusti till mars.

Är hela truppen med till Uppsala, eller är det munkavle på när det gäller den biten?

-Vi som åker ner är hela och fräscha. Vilka vi är får ni se sen!

Tack så mycket och kör hårt!

-Tack!

Om du inte är på plats kan du se matchen via Bandypuls och avslag är 19:00!

Huvudpartners

Samarbeten