Välkommen till Broberg, Karl Tagesson!

Publicerades den 31 mars 2023 09:56

Anders Jansson    

Vi är glada att kunna hälsa Karl Tagesson välkommen till Broberg och Söderhamn. Att en eftertraktad, ung spelare väljer Broberg för de kommande två säsongerna är vi givetvis väldigt nöjda över. -Då Karl tidigt var en prioriterad spelare för oss är det självklart glädjande att han väljer oss, säger Svenne Olsson.

Jag tror inte att någon i bandysverige missade Karl Tagessons framfart i den senaste upplagan av elitserien. 20-åringen från Lidköping som lämnade för Frillesås, för en större roll och mer speltid hade en lysande säsong. Och det drog givetvis många blickar till sig. Att en hett eftertraktad spelare väljer Broberg framför flera andra starka konkurrenter är något vi värdesätter högt. Klubbchef Svenne Olsson säger följande om sin senaste värvning:

Vi är naturligtvis oerhört glada att landa Karl till oss och vi ser verkligen fram emot att kunna jobba tillsammans kommande säsonger. Då Karl tidigt var en prioriterad spelare för oss är det självklart glädjande att han väljer oss och redan från första kontakten har vi hittat energi och gemensamma bilder och mål.

Vi ser fram emot att fortsätta utvecklas gemensamt med Karl och där han med sin målmedvetenhet till träning och inställning till bandyn blir en perfekt pusselbit för ett framtida Broberg.

Vi har givetvis också tagit ett kort snack med Karl själv för att få lite av hans tankar.

Till att börja med, varmt välkommen till Broberg! Vi startar med en klyschig fråga; hur känns det?

Tack! Det känns jättebra! Skönt att allt är klart och ser verkligen fram emot nästa säsong och spela framför Brobergssupportrarna!

Berätta lite, vem är Karl Tagesson?

Svår fråga haha! På planen är jag en uthållig spelare som åker mycket skridskor och gillar att vara med i speluppbyggnaden och ha mycket boll. Att vara delaktig i både offensiven och defensiven tycker jag om. Utanför planen är jag en ganska lugn kille som gillar att vara med kompisar och umgås mycket. 

Du var ett ganska jagat byte bland elitserieklubbarna efter en fin säsong i Frillesås. Berätta vad det var som gjorde att det tippade över till Broberg?

Det känns som klubben tror på mig och jag tror jag kan få en fin utveckling i den här miljön med alla bra förutsättningar som finns att ta nästa steg som bandyspelare. Att få mycket speltid och spela med duktiga lagkamrater och skickliga tränare hoppas jag kommer göra mig ännu bättre! 

Vilken är din bild av Broberg, dels som förening och dels som elitserielag, som du har sedan innan?

Jag vet att det alltid är en toppklubb och en av Sveriges största historiskt. Många SM-Guld på 60- och 70- talet har jag hört så min förhoppning är att skapa nya framgångsrika minnen med klubben! När vi mötte Broberg förra året var det tuffa matcher med högt tempo! Det finns förutsättningar att ta ännu mer kliv i framtiden! 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare, vilka är dina styrkor och vart tycker du att det finns utvecklingspotential?

Mina styrkor skulle jag säga är att jag orkar åka mycket och alltid vill vara spelbar och delaktig. Spelförståelse och ganska bra på att dribbla! Det jag behöver utveckla är att bli bättre i defensiven och få ett hårdare och bättre skott! 

Du är i första hand ytterhalv. Är det något det pratats om även nu, att det är på den positionen det är tänkt att du ska hålla till?

Ja så är det väl tänkt! Men jag har spelat mycket mittfältare föregående säsong så det känner jag mig bekväm med också. Det är upp till tränarna och bestämma vad jag gör mest nytta för laget sen  när säsongen börjar! 

Från Sjöaremossen och västkusten till hälsingekusten och Helsingehus Arena med is året runt. Det är en rejäl flytt och väldigt skilda förutsättningar det, hur resonerar du kring det?

Haha jadu! Det är verkligen som natt och dag. Att det är is året runt och ha en hall som man kan få perfekta träningsmöjligheter och träna i varje dag hoppas jag kommer göra mig till en bättre spelare. Eftersom jag är från Lidköping så är jag ju van med bra förutsättningar så det blir mest avståndet hem som kommer vara långt, men jag är beredd på det och ser fram emot att bo i Söderhamn! 

Hur ser ditt liv ut vid sidan om bandyn? Jobb eller plugg?

Föregående säsong jobbade jag på skola så det kanske blir nåt liknande uppe i Söderhamn, men jag är öppen för att testa något nytt. Jag tänker nog plugga i framtiden, men inte nu till hösten.

När flyttar du upp till Söderhamn och ansluter till laget?

Min förhoppning är att vara med när den gemensamma försäsongsträningen drar igång! Så om ungefär 3-4 veckor kanske!

Återigen, varmt välkommen till Broberg och till Söderhamn! Hoppas du ska trivas i både föreningen och i staden!

Tack så mycket! Ser fram emot nästkommande säsong!

Huvudpartners

Samarbeten