Säsongens första derby väntar!

Publicerades den 11 november 2022 09:09

Anders Jansson    

Ikväll, fredag, är det dags för det första hälsingederbyt säsongen 22/23 och det är Bollnäs som kommer på besök.

Efter Brobergs inledning med klar seger i premiären och ett något snöpligt kryss senast mot Vetlanda är det nu dags för säsongens första hälsingederby. Och det är Bollnäs står för motståndet. Bollnäs har startat ganska övertygande med seger i premiären och kryss i den andra matchen. Senast mot VSK blev det dock storförlust i den historiska inomhuspremiären. Så vi kan nog vänta oss ett revanschsuget Bollnäs som nog framförallt är sugna på att släppa in färre mål än senast.

Tittar vi lite på historik i närtid så är det så att Broberg har sex raka segrar mot Bollnäs i seriespel och har nog skapat sig ett litet mentalt övertag. Utöver det ses man nog i de flestas ögon också som favorit ikväll. Men derby är derby och allt vad det innebär. Vi kan räkna med ett ganska fullpackat Helsingehus Arena ikväll och förmodat hög ljudvolym från läktarplats. Något som Max Bergström, som vaktar målet ikväll, håller med om:

-Ja, det brukar kunna bli jäkligt roliga matcher mot Bollnäs med mycket känslor och en hel del situationer. Och såklart ett bra drag i arenan. Den här matchen blir inget undantag tror jag

Hur nöjd är du annars med lagets inledning av säsongen?

Det är klart vi har varit bra på försäsongen och tagit steg, men vi är inte ”nöjda” utan tränar varje dag för att bli bättre och sätta vårat spelsätt.

Martin sa i förra intervjun att i en hastighetsåkning runt planen, då skulle du komma sist. Har du någon kommentar till det?

Han säger mycket när han blir frustrerad, måste varit mitt i en period där han inte lyckats göra mål på mig på ett bra tag..

Och vem skulle enligt dig komma sist då?

Vi skojade lite om det där förra veckan i omklädningsrummet och kom inte riktigt fram till något. Jag försökte få till en stafett men ingen vågade haka på. Jag hoppas Skarps kan styra upp en sådan runt jul så vi kan klargöra det sen!😎

Matchen startar 19:00. Entré och BroBar öppnar klockan 17:00 och klockan 18:45 kommer näste person i Wall of Fame att avslöjas så var gärna inne på läktarplats då. Biljetter till matchen kan du köpa här.

Huvudpartners

Samarbeten