Inför seriepremiären!

Publicerades den 27 oktober 2022 13:58

Anders Jansson    Ingemar Persson

Så var det då äntligen dags igen! Att parkera sig på läktaren i Helsingehus Arena för att njuta av elitseriebandy. Imorgon, fredag, kommer Hammarby på besök och vi kickar igång Elitserien 22/23!

En vår, en sommar och en höst har passerat. Under våren och försommaren såg Broberg till att knyta upp truppen samt spetsa den med en riktigt vass Robin Öhrlund. Minimala trupprörelser är precis det man vill åt, för att ha möjlighet att fortsätta bygga på något bra. Och där är vi nu. Och vad ska det blir av detta då? Ja, försäsongen har visat mycket positivt, med sju segrar, två förluster och två oavgjorda. Den match som stuckit ut mest under försäsongen är helt klart matchen mot Edsbyn i DM där man totaldominerade och vann med 8-3. Nu brukar man prata om att resultaten inte är av största vikt under en försäsong, men en sådan seger kan aldrig vara obetydlig. Det finns saker att hämta styrka från i en sån insats, försäsong eller ej.

Men nu är det dags att lägga den långa försäsongen och kliva in i allvaret som innebär seriespel. Och starten på en säsong där många har lite större förväntningar på Broberg. Med all rätt. Förra säsongen var det bästa på länge och med en spetsvärvning till den truppen finns det fog för att ha höga förväntningar. Broberg slutade 5:a i tabellen förra säsongen, fem poäng bakom Västerås. Det man primärt vill åt är en plats inom topp 4, det är det naturliga nästa steget att försöka ta. Främst för att skapa sig bättre förutsättningar i ett slutspel, med hemmaplansfördel i kvartsfinal. Det man ska komma ihåg är att topp 4 fortsatt är väldigt tuff att nå. Ett AIK som sannolikt backar lite men istället ett Sandviken som ser starkare ut. Jag ser det som så att Broberg absolut har hugg på att kunna bråka om den där platsen däruppe, men det krävs att man får ihop säsongen på ett snudd på perfekt sätt, utan större dippar. Men, där är vi inte än. Först premiär och inför den har jag ställt några frågor till Martin Söderberg.

Hur är känslan att äntligen kliva in på premiär inför förhoppningsvis välfyllda läktare?

-Fantastisk såklart, de börjar bli lite tråkigt med träningsmatcher. Så skönt att äntligen få tävla om 2 poäng!

Det blev 55 mål i grundserien och 2:a plats i skytteligan förra säsongen för dig, i en anfallskvartett som tillsammans producerade 133 mål och totalt 157 poäng. Har du någon personlig milstolpe du siktar mot med målproduktionen denna säsong?

-Nä, det har jag inte. Jag vill alltid hjälpa laget att vinna matcher och då är min uppgift att göra mål på lägena som ges.

Vad är dina tankar om Hammarby som premiärmotstånd på hemmaplan, både rent sportsligt och runt omkring? Vilken matchbild ser du framför dig och eller rättare sagt, vilken matchbild vill du se framför dig?

-Rent sportsligt känns det som en tuff och rolig uppgift. Det verkar komma en del supportrar från deras håll också vilket gör att det bidrar till ännu bättre stämning. Det känns som vi kommer få jobba hårt för att få hål på Bajen, jag ser framför mig hur vi följer våran gameplan matchen igenom.

Hur mycket spänner ni egentligen bågen inför den här säsongen? Vågar du sticka ut hakan och säga att en semifinal finns inom räckhåll för den här upplagan av Broberg?

-Det är klart att det känns bra. Vi har ett fantastiskt bra lag på pappret. Vi behöver skruva i lite detaljer och jobba hårt. Jag tror och hoppas på att vi tar det där steget. Men som vanligt i elitserien så är det många duktiga lag och det behöver verkligen stämma för oss för att vi ska nå dit.

Vi tar några snabbfrågor också. Vem vinner den interna skytteligan?

-Det gör jag!

Vem vinner interna assistligan?

– Robin Öhrlund

Vem vinner interna utvisningsligan?

-Tatu Ässämäki

Vem vinner i en hastighetsåkning runt planen?

– Robin Öhrlund där också.

Vem kommer sist i en likadan åkning då?

– Sist kommer Max Bergström

Vi tackar Martin och ser fram emot morgondagens premiär. Tältet med BroBar är på plats och har öppet från 17:00. Matchstart 19:00.

Biljetter till matchen säkrar du via den här länken!

Huvudpartners

Samarbeten