Jaakko Hyvönen + Broberg = sant

Publicerades den 6 maj 2022 11:19

Anders Jansson    Ingemar Persson

Följetången är slut, Jaakko Hyvönen har valt att skriva på för två nya säsonger i Broberg! –Vi tror att Jaakko kommer fortsätta utvecklas tillsammans med oss i vår miljö. Med Jaakkos lite irrationella spelstil får vi in speed kombinerat med bra teknik och skytte, säger klubbchef Svenne Olsson.

När Jaakko Hyvönen värvades in från Narukerä i augusti 2020 var det för de allra flesta ett väldigt okänt namn. Den då 21-årige finländaren kom som en frisk fläkt och blev snabbt en uppskattad spelare som svarade för 14 poäng under sin första säsong i elitserien. Under den senaste säsongen var det tydligt att Jaakko var mer varm i kläderna och det gick tidigt att se en utveckling från föregående säsong. Poängskörden har ökats rejält till 35 poäng fördelat på 28 mål och 7 målgivande passningar. Detta gav förstås eko och Hyvönen har varit ett eftertraktat namn bland elitseriekonkurrenterna. Men Jaakko har nu bestämt sig för att stanna i Broberg och Söderhamn och det är vi alla väldigt tacksamma för. Jag har tagit ett litet snack med Jaakko.

Du har skrivit på för två nya säsonger. Vad var det som fick dig att välja att stanna i Broberg?

– Jag tycker att Broberg och Söderhamn är en väldigt bra miljö för mig att fortsätta utvecklas. I Broberg gör man saker så professionellt som det går och det är en känsla av att vi är på väg mot något fint. Man kan inte heller glömma våra fans som står på läktarna och reser med oss från plats till plats. Det är verkligen jättekul med dessa människor som stöttar och hejar på oss.

Fanns det många andra alternativ för dig att ta ställning till?

-Ja, det var en hel del klubbar som kontaktade mig.

Du har haft en väldigt stark utveckling. Hur ser du på din egen utveckling sedan du kom till Broberg och vilka delar i spelet känner du att du kan utveckla mer?

– Faktiskt. Jag har tagit stora steg framåt som bandyspelare sedan jag kom till Broberg. En viktig del har varit det att hela laget litar mig och jag får utrymme att spela mitt spel i stor utsträckning. Även träningskulturen har varit en stor del för min utveckling. Jag tänker att ingen är perfekt spelare och det finns alltid detaljer att förbättra på alla sätt.

Nästan hela truppen är säkrad och spetsad med Robin Öhrlund – vad tror du om era möjligheter under kommande säsong?

– Vi har ett jättebra lag som vi såg redan förra vintern. Jag tycker att vi har alla möjligheter i världen att göra nånting bra av det här.

Ser du dig själv främst som anfallare eller mittfältare, vilken position föredrar du att spela på?

-Min tanke är att mina största styrkor är i anfallet. Men jag kan spela vilken position som helst egentligen.

Från klubbledningen är man förstås också väldigt nöjd med att Jaakko har valt att bli Broberg trogen i ytterligare två säsongen. Klubbchef Svenne Olsson säger:

-Jag och Jaakko har haft en lång och förtroendeingivande dialog där han verkligen fått tagit sig den tid han behöver för att fatta sitt beslut. Då är det extra glädjande för Broberg och våra supportrar samt sponsorer att beslutet föll på att stanna i Söderhamn och Broberg ! Vi tror att Jaakko kommer fortsätta utvecklas tillsammans med oss i vår miljö. Med Jaakkos lite irrationella spelstil får vi in speed kombinerat med bra teknik och skytte. Med Jaakko in i truppen kommer vi ha stor konkurrens  i samtliga lagdelar, och vi ser verkligen fram emot att se årets Broberg/Söderhamn Bandy i vinter!

Huvudpartners

Samarbeten