Söderberg blir Broberg trogen!

Publicerades den 23 december 2021 20:05

Anders Jansson    Hans Ivarsson

En tidig julklapp levereras till alla med gulsvarta hjärtan när vi härmed kan meddela att Martin Söderberg har kommit överens med Broberg om en kontraktsförlängning på tre nya säsonger. Och det är tre ”mohedsraka” år vi pratar om här!

Jag har tagit ett litet snack med Martin för att känna honom på pulsen kring förlängningen. Och det är en glad och harmonisk Martin Söderberg som levererar bandy på högsta nivå just nu och kring beslutet att förlänga verkar det inte ha funnits några tvivel.

Jag känner en enorm glädje och ett härligt lugn i kroppen över att få tillhöra Broberg i ytterligare tre säsonger.  Jag kände väl direkt när jag fick förfrågan att det inte fanns mycket att fundera på. Finns ingen anledning att vänta med att skriva nytt när det är i Broberg jag vill spela. Jag trivs oerhört bra med laget, föreningen och i Söderhamn. Tycker vi tar kliv varje säsong både som förening och lag. Glädjen att spela bandy har aldrig varit större och då vill jag gärna fortsätta att ha den känslan. 

Martin kom till Broberg inför säsongen 2013/2014 och gör nu alltså sin nionde säsong i klubben och i och med detta blir det också minst tolv säsonger och kanske mer. Det känns på många sätt som att Martin har blivit en tvättäkta Brobergare i själ och hjärta och jag vågar med ganska stor säkerhet påstå att Broberg är klubben som ligger allra närmast Söderbergs hjärta.

Det är klart det känns så. För varje säsong som gått så känner jag att jag verkligen är på rätt plats.

Det har blivit en del mål från din klubba. Har du själv koll på hur många kassar du satt dit i serie- och slutspel för Broberg?

-Jag har faktiskt koll tack vare Fredrik Mix. Jag har gjort 290 mål just nu. 

Pelle Hedqvist är med sina 455 mål för Broberg i serie- och slutspel klubbens bästa målskytt genom tiderna. Är det en siffra du drömmer lite om att kunna slå?

Det är klart att tanken kittlar. Det hade varit något av slå det! Sen sporrar det mig själv lite att ha lite olika målsättningar.

Vad är det som gör att det funkar så bra för Broberg och för din egen del just nu? Går det ens att förklara på ett bra sätt?

Svårt att göra en kort beskrivning på det. Men det är mycket små saker som fallit på plats hittills. Vi har ett bra go i gruppen och alla är beredd att göra det som krävs för lagets bästa. Sen tycker jag personligen att Daniel Skarps har en härlig energi som sprider ett lugn i laget. Han har fått oss att tänka lite annorlunda. För egen del känns det såklart bra. Vi har oerhört många bollskickliga spelare i år och det gör såklart det lättare för oss forwards. 

Kan du med en mening sammanfatta vad Broberg kännetecknar för dig och vad det står för?

-Oavsett vad som händer på plan så kämpar vi på, det är det som kallas ”brobergshjärta”! 


Till sist, hur långt räcker vi den här säsongen tror du? Är den första målsättningen att knipa en topp 4 plats?

-Vi har inte direkt nån målsättning i tabellen. Men det är klart att det är en fördel att sluta topp 6 och gå direkt till kvartsfinal. Som alltid så tar vi en match åt gången och försöker göra allt för att ta med oss 2 poäng. De viktigaste är att vi håller oss till matchplanen varje match för då vet vi att vi kan vinna mot alla lag. Gör vi det så hoppas jag att vi kommer räcka långt!

Tack för snacket och ha nu en riktigt god jul så ses vi på annandagen!

-Tack själv och detsamma! Det gör vi! Och det verkar bli utomhus va?

Det stämmer bra. Sandviken har beslutat att flytta ut matchen till klassiska Jernvallen.

-Grymt!

Från föreningen är det förstås mungiporna uppåt när man kan presentera denna nyhet och viktiga pusselbit. Klubbchef Svenne Olsson säger såhär:

Jag tror inte jag behöver beskriva vad Martin tillför oss som lag och klubb utan jag kan väl bara säga att pojken är en målmaskin av stora mått och det behöver alla lag. Martin har dessutom i vår dialog även han gjort uppoffringar som samtliga har fått göra vid signering av nya avtal vilket är en förutsättning för ett hållbart framtida Broberg.

Att Martin ser tre nya år med Broberg glädjer naturligtvis alla i föreningen, supporter/funktionär/ungdomar samt ledare och spelare och känslan för oss är att han med familj verkligen kan titulera sig som en familj med stort ”Brobergshjärta” !

Huvudpartners

Samarbeten