Inför Bollnäs – Broberg

Publicerades den 5 november 2021 08:34

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Säsongens första hälsingederby vankas på Sävstaås under fredagkvällen. Även det första derbyt med fullskalig publik lagen emellan på nästan två år, närmare bestämt den 28 december 2019.

Den gången vann Broberg med 6-4 på Sävstaås efter ett ha vänt ett tidigt underläge med 0-2. Faktum är att Broberg har vunnit de sex senaste mötena med Bollnäs, vara fyra i seriespel och två DM-matcher. Den trenden kan vara nog så positiv att ta med sig in på Sävstaås, som innan dess inte varit en favoritarena för Broberg.

Men det är ett relativt nytt och föryngrat Bollnäslag vi ställs mot nu. Tunga namn som Per Hellmyrs och Samuli Helavouri har försvunnit och nya har kommit in och Bollnäs har letat lite under försäsongen. Man kommer nu senast från en stark poäng borta mot Sandviken i onsdags. En tung jobspost för Bollnäs är förstås avsaknaden av Patrik Nilsson, vars status verkar mycket oklar.

Broberg å sin sida kommer från en premiärhelg med en förlust och senast i söndags en klar seger mot Frillesås. En match där man gnuggade på tålmodigt och till slut malde ner Frillesås. Läget i laget är fortsatt så att Erik Jonsson saknas efter sin knäoperation. Tatu Ässämäki är fortfarande ett frågetecken, men det finns möjlighet att han finns med i truppen.

Väderläget har varit en snackis och Sävstaås stängdes tidigare under veckan för träning för att bevara isen. Efter några turer med flytt av matchtid fram och tillbaka är det också spikat att matchen startar 19:00. En snabb koll på väderapparna säger också att vädret blir klart och ner mot 2 plusgrader under kvällen. Detta bör alltså ge bra förutsättningar inför kvällens match, som också är det sista derbyt lagen emellan på Sävstaås, om allt går som det ska.

Så, ett derby är alltid ett derby med allt vad det innebär i form av prestige och rivalitet. Broberg får nog trots allt gälla som knappa favoriter på förhand. Men känslan är ändå att det kan sluta precis hur som helst. Broberg bör ha bra bilder med sig från de senaste matcherna och det kan vara nog så viktigt att plocka fram i kvällens match!

Huvudpartners

Samarbeten