Välkommen hem, Max Bergström!

Publicerades den 3 april 2021 08:57

David Hansen    

Vi är mycket glada över att få möjligheten att välkomna vår egen Max Bergström hem till Broberg igen, klubben där han hör hemma. Max är fostrad i Broberg och har många säsonger bakom sig i klubben. Bortsett från en sejour i Borlänge samt de tre senaste säsongerna har han varit klubben trogen.

Våren 2018 lämnade han Broberg och Söderhamn för att pröva lyckan i Falu BS, främst för att få mer speltid. Säsongen efter blev det Hammarby tillsammans med brodern Ted, för att den senaste säsongen spelat i näst högsta serien i Västeråsklubben Tillberga. Men nu är han alltså tillbaka i Elitserien och Broberg, där han hör hemma.

– Jag har haft en bra utveckling de senaste tre säsongerna och har byggt mycker rutin. Jag känner mig som en säkrare och stabilare målvakt nu än när jag lämnade Broberg, säger nyförvärvet Max Bergström.

Max har haft en mobil tillvaro de senaste åren. Först en flytt till Falun tillsammans med sin sambo, sedan tillbaka till Söderhamn och ett särbo-liv med flickvännen i Söderhamn och Max först i Stockholm och sedan i Västerås. Och till råga på det pendling mellan Stockholm och studierna på Högskolan i Gävle där Max studerat till fastighetsmäklare.

– Jag blir klar nu 1 juni och kan flytta hem till Söderhamn på riktigt. Och jag kommer också att jobba på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som mäklare. Praktiken har jag gjort paralellt med studierna, så jag är i princip klar, säger Max som mellan raderna kanske gör lite reklam för sig…

Max passar på att tacka de ledare han haft de senste säsongerna för sin utveckling. Han har fått känslan av högt förtroende och det är viktligt i all idrott, menar Max.

Att vända hem till Söderhamn och Broberg känns som ett bra val, tycker Bergström.

– Jag känner mig hemma både i Söderhamn och i Broberg och känner att det är något spännande på gång. Jag och Hampus (Lindén) känner varandra och vi kommer att sporra varandra.

Avslutningsvis ser Max fram emot kommande säsong, och hoppas att pandemin ska ge med sig.

– Jag hoppas på att vi får ha publik i höst. Det är inte mycket som slår ett fullsatt Helsingehus Arena, avslutar den Brobergsfostrade nygamle målvakten Bergström.

Från Brobergs sportgrupp är det glädje över att lyckats locka hem Max Bergström igen.
– Efter några säsonger på utflykt i olika miljöer har Max skaffat sig värdefull rutin. Han kommer från en riktigt bra säsong i Tillberga, säger Svenne Olsson som inte känner någon oro över målvaktsfrågan i vinter trots att Henrik Rehnvall väljer att lämna.

– I Hampus och Max har vi två hungriga målvakter som vi tror och vet kan utvecklas bra i vår nya miljö i Broberg, avslutar Svenne Olsson.

Åter igen, välkommen hem Max!

Kontraktet är på tre år.

Huvudpartners

Samarbeten