Öhrlund är tillbaka!

Publicerades den 16 april 2021 19:59

David Hansen    

Knappt har bläcket på Jonas Engströms kontrakt torkat innan vi kan presentera nästa kontrakt. Det handlar det om en återvändare som varit på vift i två år. Men nu är han tillbaka, Jesper Öhrlund! ”Jeppe” har Örebro som moderklubb, men kom till Söderhamn i unga år och känns därför som en ur-Brobergare. Det nya kontraktet med Broberg är skrivet på två år.

Efter åtta raka säsonger i Broberg kände ”Jeppe” att det var dags att prova något annat. Det blev Vänersborg för spel tillsammans med sin bror Robin, något som Jesper uppskattade att få göra. Men med familjen kvar i Söderala utanför Söderhamn, kändes avståndet till Vänersborg för långt och den senaste säsongen blev det spel i Edsbyn. Men nu är det slut på pendlingen.
– Jag känner att jag har alla möjligheter att utvecklas vidare i Broberg, och vi har fantastiska förutsättningar med hallen. Sen så underlättar det såklart att slippa pendlingen och kunna vara mer med familjen, säger Öhrlund som svar på frågan varför det blev Broberg igen.

”Jeppe” har fått en positiv bild av Broberg och han tycker det känns som något spännande är på gång. Allt från sättet att träna till annat i föreningen.
– Svenne sa till mig ”Välkommen till ett Broberg med ordning och reda”, säger Öhrlund.

Öhrlund har alltså varit borta i två säsonger, och det har gjort honom gott tycker han. Han har kunnat dra lärdom av andra lags sätt att träna och kunnat utveckla sig själv både fysiskt och mentalt. Speciellt förra säsongen i Edsbyn var ett lyft.
– Jag har med mig mycket därifrån och det kommer jag bygga vidare på kommande säsong. Jag har fått ett steg i rätt riktning och med bra träningsmöjligheter och med bra lagkamrater finns bra förutsättningar att vidareutveckla detta, säger Öhrlund.

Svenne Olsson:
– Vi är nöjda att Jesper verkligen ville ”hem” till Broberg efter två säsonger på utflykt i andra miljöer. Med  Jesper får vi in en lite powerforward typ med tyngd och hårt jobb varje centimeter av isen kombinerat med ett bra skytte från båda håll.

Huvudpartners

Samarbeten