Hagberg och Wigren förlänger!

Publicerades den 5 april 2021 13:01

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Påskhelgen rullar vidare och så gör också påsknyheterna kring Brobergs lagbygge. Denna gång är det Fritiof Hagberg och Edvin Wigren som har kritat på för två nya år i Brobergströjan!

Den norske duracellkaninen Fritiof Hagberg har just avslutat sin sjätte säsong i Broberg, sedan han kom från Sandviken som 19-åring. Och under dessa år han haft en väldigt god utveckling och blivit en nyckelspelare i laget och väldigt omtyckt bland supportrar för sin attityd och energi. Svenne Olsson om Fritiof:

Det känns riktigt bra att Fritiof väljer att fortsätta i Broberg! Han har en proffsig attityd till match och träning samt är en viktig spelare både på och bredvid isen. Fritte har utvecklats mycket sedan han kom till Broberg och vi tror att vi tillsammans kan fortsätta utvecklas kommande år i Brobergströjan.

Fritiof säger själv följande om sin egen och lagets utveckling samt om det var en självklarhet att stanna i Broberg.

Jag har alltid trivts i Broberg. Med laget, med hallen och med staden Söderhamn så det var inga konstigheter. Min egen utveckling tycker jag har varit bra och den går alltid framåt. Det känns som jag tagit kliv varje säsong och är taggad och redo att ta fler! Det är också en stor anledning till att jag vill vara kvar, med de förutsättningar som finns här med hall och is i princip året runt.

Jag hoppas att vi kan ta kliv också som lag och förening. Broberg är ett lag som tillhör slutspelet. Det Svenne nu presenterat med laget inför kommande säsong känns spännande och jag tror vi kan få ett riktigt slagkraftigt lag.

Även Edvin Wigren har valt att krita på för två nya säsonger. 21-årige Wigren kan vi i princip räkna in som en egen produkt med tanke på att han funnits i föreningen sedan 11-årsåldern. En väldigt allround spelare som också fått flytta runt en del men gör alltid jobbet, vart han än blir placerad på banan. Sportchef Jens Alftin säger:

Oerhört viktig förlängning för oss. Edvin fortästter att utvecklas och kommer ta ytterligare steg i detta. Samtidigt är det skönt att en ung egen produkt ser framtidstro i kommande lagbygge.

Även Svenne Olsson stämmer in angående Edvin:

Vi är jätteglada att Edvin vill och tror på fortsatt utveckling i Broberg. Han är ung och nyfiken och väldigt allround i sitt bandyspel. Han är också viktig med sin inställning och driv till att verkligen vilja utvecklas vidare med hård träning, vilket känns riktigt bra!

Kontrakten är alltså skrivna på två år vardera och det känns som väldigt goda nyheter för alla gulsvarta hjärtan!

Huvudpartners

Samarbeten