Sommarbandyskola pågår

Publicerades den 1 juli 2020 13:06

Broberg Bandy    

För andra året i rad så arrangerar Broberg Bandy sin Sommarbandyskola i HelsingeHus Arena. Under premiäråret deltog 34 st ungdomar men till årets läger hade man ökat på intaget till 60 st.

Av alla 60 st deltagare så kommer ca 75% från Mälardalen där stockholmsklubben GT/76 har skickat 18 st. 6 st kommer från hemmaklubben Broberg.

Eftersom Edsbyn Bandy och några andra föreningar runt om i Sverige fått stänga ner sin egen Sommarbandyskola eller fått minska ner på antalet deltagare så blev reservlistan lång för de som valt att sätta upp sig där. Dock så blev närvaron 100% bland de anmälda som får ses som ett bra betyg på att man verkligen vill komma till Söderhamn.

Pandemin har gjort att kraven höjts på att följa myndigheternas rekommendationer och restriktioner. De 60 deltagarna har delats upp i 2 grupper som hela tiden agerar åtskilda. Detta gäller inte bara under träning utan även under alla matintag och vid teoripassen. Inkvartering har skett i 2-bäddsrum på Best Western i Söderhamn och frukost har intagits i omgångar på hotellet– allt för att kunna leva upp till de krav som gäller.

6 ledare från både A-lag och ungdom sköter om isträningar, fyspass och teori. Därtill arbetar 5-6 personer med logistik som främst handlar om att se till att alla hungriga spelare får lunch och middag.

Under varje full träningsdag så har varje grupp 2 ispass och 2 fyspass var och därtill 1 teoripass. Dessutom har det lagts in matcher på sista kvällen så alla killarna somnar säkert ovaggade på tisdagskvällen innan sista halvdagen på onsdag avslutas med lunch och utvärdering.

Bemötandet från både föräldrar och ungdomar är gott och vi får mycket beröm för ett väl arrangerat bandyläger, vilket bådar för att Sommarbandyskolan 2021 säkert kommer tillbaka – kanske till och med i ytterligare större omfattning.

Länk till Bildgalleri: https://brobergsoderhamn.se/bildgalleri/sommarbandyskolan-2020-06-28/

Kola även in Facebook & Instagram för fler bilder från Sommarbandyskolan 2020.

Huvudpartners

Samarbeten