Lyckad premiär för Brobergs Sommarbandyskola

Sommarbandyskola 2019 - lagbild

Publicerades den 3 juli 2019 08:00

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

I månadsskiftet juni/juli 2019 så arrangerade Broberg premiärupplagan av Brobergs Sommarbandyskola för flickor och pojkar i Helsingehus Arena. Att arrangera detta var givet tack vare att kommunen valt att ha is året om, i alla fall detta år.

35 ungdomar i åldrarna 12-15 år fick under 5 dagar genomgå ett mastigt program från tidig morgon till sen kväll. Deltagare från främst Mälardalen deltog men även en och annan smålänning hade letat sig till Hälsingland. 5 st av Brobergs egna ungdomar deltog i skolan stöttad av Ellen Jansson som hjälpte till att vakta bandymålet under träningarna.

Nästan hela gänget inkvarterades på Best Western Hotell i Söderhamn där man fick dela på 2- och 3-bäddsrum. Frukosten kl 08.00 var extremt uppskattad och höll hög standard. Det märktes på deltagarna att få bo på hotell i stället för i en gymnastiksal uppskattades.

Två rejäla ispass på vardera 1,5 h genomfördes varje dag under ledning av Brobergs A-lagstränare Björn ”Böna” Eriksson. Han fick hjälp av A-lagsspelarna Martin Söderberg, Jonas Engström och Hampus Lindén. ”Böna” höll dessutom flera halvtimmeslånga teoripass i Broberg klubbstuga om bland annat taktik, spelförståelse, självförtroende och vad som krävs för att bli en riktigt bra bandyspelare. Den dagliga fysträningen höll A-lagskillarna i och den bestod dagligen av löpning och cirkelträning.

All mat utspisades i Klubbstugan där Wågbro Värdshus levererade välfyllda matlådor både till lunch och middag. Lite frukt och kvällsfika på hotellet gjorde att deltagarna höll energin uppe, för visst märktes det att det tuffa programmet kräver ett stort intag av kaloririk föda.

För att inte kvällarna skulle bli innehållslösa på hotellrummen så arrangerade Broberg dels en 4-kampskväll på Stenö Havsbad med trampbilskörning, skidåkning (!), prickkastning och minigolf men också en skärgårdstur med ”Hulda” som tog bandygänget från Stugsund ut till Branthäll där det grillades korv och mystes.

Man har också fått inspiration från en A-lagsträning där alla deltagare fick se med vilket fart och fläkt en bandyträning kan se ut för ett Elitserielag.

Avslutningsvis så spelades det matcher mellan alla som deltagit där säkert flera av de som deltagit utvecklat sina ”skills” i bandysporten vilka de tar med sig hem till sina föreningar.

Broberg har fått en härlig respons från ledare och föräldrar för ett mycket bra genomfört arrangemang och de kommer gärna tillbaka nästa år och alla är överens om att då blir det ”lapp-på-luckan” även om deltagarantalet fördubblats.

Sist – en STORT tack till alla som gjort detta möjligt i form av ideellt arbetande lägerledare, A-lagsspelare och A-lagsledare, sponsorer, SISU m fl. 

//Erik ”Ekan” Andersson, en av fyra lägeransvariga

Huvudpartners

Samarbeten