Inför Broberg-SAIK med Vadim Arkhipkin

Publicerades den 8 december 2014 23:19

Hans Ivarsson    

Hemsidan träffar hemvändare Vadim Arkhipkin inför onsdagens match mot serieledande SAIK på Hällåsen.

Vadim har lämnat Moskva och bandyspel med världens ledande spelare. Vilka skillnader märker du mest av, rent sportsligt?

-.Dels är det en annorlunda vinnarmentalitet. I Ryssland ska du vinna på varje träning, i varje matchsituation. Sen går det snabbare, mer fart i alla moment. Det är naturligtvs stor skillnad att vara heltidsproffs och att alltid kunna lägga 100% fokus på bandyn. Men jag trivs väldans bra med Söderhamn och bandyn här. Jag har försökt hålla kontakten och tränat med grabbarna när jag varit hemma. Så det har gått riktigt bra att komma in i det hela igen.

Hur värderar Vadim sin insats i inledningen av årets serie?

-Oj, det finns i alla fall mycket mer att ta av! Spelmässigt skiljer det som sagt från Ryssland och jag vill visa mer.

Har det varit skönt med speluppehållet sedan matchen mot LBK förra helgen?

-Vi har kört på rätt rejält med träningen och ett par spelare har haft landslagsuppdrag, så nu kör vi lite lugnare idag och i morgon inför match.

Onsdag kväll gästas Broberg av SAIK på Hällåsen. Laget är obesegrat och har endast tappat en poäng hittills. Vad måste stämma för att vi ska ändra på den raden?

-Vi måste naturligtvis börja med att sätta defensiven. Vi skapar alltid omställningar och chanser. Sen måste vi sätta dom chanser vi skapar! Det gäller som sagt även mig själv…. Sen har dom ju några spelare vi måste ha lite koll på, Mossan, Säfström, Pettersson och Patrik Nilsson…. Hällåsen är ju inte deras favoritarena och det ska den inte vara på onsdag heller!

Hemsidan tackar en prat- och spelsugen Vadim Arkhipkin för dom orden och ser fram emot ett tufft länsderby på Hällåsen onsdag kväll.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten