Simon Blomkvist klar för Broberg!

Publicerades den 14 mars 2014 16:44

David Hansen    

Broberg har glädjande gjort klart med säsongens första nyförvärv. En spelare som är okänd för de flesta av oss, men som vår sportchef Svenne Olsson haft koll på en längre tid, då han är spelare i P19-landslaget. Spelaren är Simon Blomkvist, född 1995 (alltså junior även kommande säsong) och ursprungligen från Jönköping. Kontraktet med Broberg löper över två säsonger.

Först Simon, berätta lite om dig själv!
– Jag är uppväxt och bandyfostrad i Jönköping. Flyttade till Sandviken för att gå bandygymnasiet och satsa på bandyn, går sista terminen på bandygymnasiet nu.

Vem är Simon Blomkvist som bandyspelare?
– Jag började som libero i Jönköping, men var aningen för offensiv… Så blev defensiv mittfältare i Sandviken och har huserat där i SAIK:s P18 och P20. Jag är skridskostark och fysisk (181 cm och 85 kg), tung att möta.

Hur har bandykarriären sett ut hittills?
– Jag har spelat i P19-landslaget de senaste två säsongerna  (första säsongen som ett år yngre än de andra). Spelade i SAIK:s P18-lag den säsongen också. Den senaste säsongen spelade jag i SAIK:s P20-lag och var även med en del i A-laget, där jag gjorde några inhopp i bl.a. World Cup. I Elitserien var det främst borta mot Kalix jag fick speltid.

– I december blev jag utlånad till Borlänge Bandy för att få mer speltid. Jag ville utvecklas och få spela seniorbandy. Det är mer moget spel och en mer fysisk bandy i seniorbandyn jämfört med ungdomsbandyn. Sen är det väl ganska stor skillnad på lagen i allsvenskan…

Vem är Simon Blomkvist vid sidan av bandyplanen då?
– Jag är en glad och social kille som är intresserad av all sport. Jag gillar att testa på nya saker och är inte så blyg. Gillar att träna och blir lätt rastlös om jag inte får träna. Spelar gärna golf på sommaren…

Vad vet du om Broberg?
– Jag är imponerad av farten i Broberg. De spelar en rolig bandy i mina ögon, en bandy som jag tror passar mig. Jag var och tittade på den femte matchen i kvartsfinalserien nu, och ska väl erkänna att jag höll lite på Broberg. De pressade Sandviken rejält i första halvleken, och SAIK hade nog den tuffaste matchserien i slutspelet. Kanske därför de är i final nu…

Känner du till några av spelarna?
– Jag har lite koll på dem, men jag känner ingen av spelarna. Det är väl Svenne Olsson jag känner bäst kring laget, som jag lärde känna förra säsongen när han var ledare för P19-landslaget. Även Sebastiano (Ferrau) känner jag till, han var läkare i P19-landslaget då. Sen har jag mött Martin Söderberg när han spelade i Edsbyn…

Hur bra koll har du på Söderhamn?
– Ingen jättekoll direkt. Jag har varit där två gånger och det verkar vara en fin och lagom stor stad. Jag fick ett positivt intryck av staden när jag var där.

När går flytten?
– Det är tänkt att jag skaffar en lägenhet från 1 juni. Sen flyttar jag dit tillsammans med min flickvän efter studenten.

 

Vi önskar Simon välkommen och hoppas att han ska trivas både i Broberg och i Söderhamn!

Huvudpartners

Samarbeten