Inför kvartsfinal 5 med Jonas Engström

Publicerades den 24 februari 2014 22:26

David Hansen    

Broberg gjorde det. Alltså skakade fram en femte och direkt avgörande match mot Sandviken. Många var de i Bandysverige som trodde att Sandviken skulle ta matchserien i tre raka, men Broberg ville annat. Och nu står vi alltså inför en direkt avgörande match imorgon kväll i Göransson Arena. Och vi är alltså bara en match från den första semifinalen på drygt 25 år…

Hemsidan har pratat med en spelare som haft stor del i Brobergs målskörd denna säsong. En spelare som haft krutet torrt hela säsongen och som även kommer ha det imorgon. Kort och gott, vi har ringt upp Jonas Engström.

Ja Jonas, vändning igen. Hur var känslan efteråt?
– Jätteskön känsla. Vi bestämde oss efter förlusten i den tredje matchen att vi skulle komma tillbaka till Göransson Arena i en femte match. Och så blev det.

Du hade lite av en nyckelroll i avgörandet i lördags. Berätta lite kort om matchen!
– Vi var högt uppe och pressade och mitt 3-4-mål gav oss energi. Från när Martin satte hörnan och hela förlängningen kändes vi starka. Vi hade tagit över matchen och fortsatte i hela förlängningen.

Laddningen inför avgörandet?
– Vi fick vila igår, men har tränat ikväll. Vi körde en timme och hade ett bra snack efteråt. Alla är laddade inför morgondagen. Kommer att bli riktigt kul! Vi har allt att vinna…

Sandviken har vunnit samtliga tre möten mot Broberg i Göransson Arena denna säsong. Vad är det som gör att den trenden bryts imorgon?
Vi hade ett riktigt bra snack ikväll så vi har bestämt oss. Vi kommer att jobba som djur för varandra. Men vi måste vara påkopplade direkt och inte hamna i underläge som de senaste två gångerna.

Läget i laget, utöver att Jonas Nygren är avstängd?
– Alla är friska!

Avslutningsvis, ska vi planera för en resa till Lidköping till helgen?
– Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att det ska bli så!

Huvudpartners

Samarbeten