Inför Ljusdal-Broberg med Jens Alftin

Publicerades den 23 december 2013 22:42

Hans Ivarsson    

Hemsidan har pratat med tränare Jens Alftin inför hälsingederbyt del två mot Ljusdal på annandagen.
 

Vi börjar med tankarna efter den ”bekväma” vinsten med 8-2 i lördags?-
-Det känns skönt att vi kunde ösa på i inledningen av matchen och producera en del mål. Vårt spel är bitvis riktigt bra, men vi kan samtidigt få ihop helheten än bättre.

Annandagsbandy innebär samtidigt att halva serien är spelad. Jens är ny som ledare för laget och vi vill därför veta om spelet i stort följer den tänkta planen inför säsongen och vad som hittills överraskat ledare Alftin mest?
-Det som överraskat och imponerat mest på mig är den fantastiska sammanhållningen och den grupp fantastiska människor som finns i och omkring laget. Man är helt enkelt bra som medmänniskor och ställer upp för varandra i alla väder. Det är lätt att tro att allt är bäst där man för tillfället befinner sig, men jag har blivit en massa erfarenheter rikare av att byta till ett nytt lag och en ny grupp.
Rent spelmässigt ser det i stort ut som vi skissat, men resultatmässigt hade vi kunnat prestera något bättre…

LBK på IP är av naturliga skäl en annan(dags) match än LBK på Hällåsen. Vad betyder lördagens resultat för de båda lagen när domare Karlsson blåser igång spelet?
– För vår egen del fick vi ett kvitto på att sättet vi ville genomföra matchen fungerade. För LBK innebär nog resultatet att man måste tänka till lite extra. Sen är det givet att ett annandagsderby alltid är en speciell tillställning, där tidigare resultat spelar mindre roll.

Vilka förhållningsorder har killarna inför julbordet. Är det bara spicken sill som gäller?
-Nej, grabbarna tar ansvar och är fria att komponera sitt eget julbord. Vi kör av oss skinkan på juldagens träning.
 
Hemsidan tackar Jens för ”införvjun” och önskar samtidigt hela truppen en riktigt God Jul och en mycket god fortsättning på bandysäsongen.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten