Inför Broberg-Villa med Jesper Öhrlund

Publicerades den 14 november 2013 23:57

Hans Ivarsson    

Hemsidan har pratat med anfallare Jesper Öhrlund inför hemmamatchen mot Villa på lördag klockan 18:00.

Förlust i Västerås senast. Att döma av liverapporteringen och matchreferaten genomförde Gurt ändå en godkänd match. Vad anser Jeppe om lagets insats?

– Absolut en godkänd insats. Vi håller jämna steg med VSK under stora delar av matchen, men har lite ”stolpe ut”. Vi har friläge i första, får ett mål bortdömt för offside och missar den påföljande straffen… Dessutom två utvisningar i tät följd när vi har ett bra spel på gång.  Sånt har vi inte råd med om vi ska hämta hem poäng från Västerås.

Du svarade för lagets båda mål. Kanske en klen tröst för de tappade poängen, men vi vill ändå höra hur målen kom till:

-Vid första målet får jag ett pass från Engström vid straffområdeslinjen, tar ett par skär och sprättar upp den förbi Bergwall. Andra målet börjar med en brytning i eget straffområde, jag får ett pass på egen planhalva och passerar ett antal motståndare innan jag drar Bergwall och lägger in bollen. En skön känsla!

På lördag väntar ytterligare en utmanande uppgift i form av formstarka Villa på Hällåsen. I vintras vände Villa till 6-7 under sista tio i en snörik och udda bandymatch. Villa hade för övrigt ledningen med 5-1 i halvtid… Hur ska Broberg sätta stopp för firma Andersson&Karlsson nu på lördag?

– Jaa du…. Enda chansen är nog att vi alla är helt påkopplade från start och ligger riktigt nära, annars utnyttjar dom utrymmet. Vi spelar i vår hemmaborg och det ska dom klart känna av.

Du har fått två nya anfallskamrater denna säsong. Hur har anfallsspelet förändrats med Engström och Söderberg, jämfört med förra året?

– Oerhört kul. Vi känner varandra bra sedan tidigare och är alla hungriga att utvecklas ihop. Vi ”kopplar” bättre för varje träningspass och varje match vi spelar ihop. Det ska bli en riktigt kul säsong att spela!
 
När får vi se #92 panga in sitt första hörnmål för säsongen?

-Jag har en bra känsla för hörnskyttet sedan ifjol och bara väntar på första fullträffen. Det känns inte som jag varit på isen särskilt många vänsterhörnor hittills… Hoppas det smäller redan på lördag!

Hemsidan tackar Jesper Öhrlund för ett engagerat samtal och hoppas på lördagsgodis i form av en snabb revansch för Gurt. 

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten