Lite om Svennes roll i Broberg

Publicerades den 18 juni 2013 21:37

Broberg Bandy    

Hemsidan har bytt några ord med Svenne Olsson och ordförande Per Tapper om Svennes kommande roll i Broberg.

Först och främst Svenne, välkommen tillbaka.
Tack ska du ha.

Vad får dig att återta tränarsysslan efter ett år?
Broberg är en hjärtesak för mig. Både föreningen och grabbarna i a-truppen. Har komponerat ihop ett lag jag tror mycket på. Publiken kommer att bjudas på en attraktiv och fartfylld bandy.

Vad jag förstår så har flera klubbar varit ute efter din signatur.
Kan säga som så att det var en hel del intressenter med en hel del intressanta lösningar.

Hur tycker du Broberg spelade den gångna säsongen. För jag antar att du följde killarna från sidan så att säga.
Klart att jag kollade Broberg 2012-2013. Och jag tycker man skötte sig med den äran. Laget hade flyt i flera jämna matcher och förtjänade flytet också. Man byggde vidare på idén med ett ramstarkt försvar och snabba omställningar.

Du får nya utmaningar i klubben. Hur ser du på den rollen?
Förutom tränardelen ska jag se över dagens verksamhet i föreningen. Ska också se till att stötta de ideella krafter som finns. Kan inte nog betona hur viktig den delen är. Den liksom marknadsföring. Vart är Broberg som förening om 4-5år? Helt klart är att det måste till en hall och inte bara för elitbandyn. För vilka föräldrar vill i framtiden att barn och ungdomar ska spela och träna ute i 15 gradig kyla och snöstorm?

Dessutom ska du vara assisterande förbundskapten i A-landslaget.
Kan säga att det är grymt hedrande att ha fått det uppdraget. Jonas Claesson vill ha min input. Jag är ung i landslagssammanhang men har en hel del erfarenhet som tränare.

När börjar du jobba åt Broberg på allvar?
Vill gärna börja lite tidigare än den 28 augusti men än så länge är det det datumet som gäller.

Per Tapper om Svennes roll i Broberg

Svennes roll i klubben organisatoriskt är vad jag förstår helt ny?
Det stämmer så till vida att vi tidigare haft de olika ansvariga på ideell basis i våra styrelser, med vad det innebär av tidsbrist och kontinuitet i arbetet.
Vi insåg under föregående år att vi behöver någon anställd som på dagtid kan jobba med att utveckla de olika verksamheterna i vår förening.
Vi bestämde oss samtidigt att bli bättre för varje år i allt vi håller på med. Och insåg då att denna nya roll var något som vi måste investera i. Detta för att ha möjlighet att lyckas med det vi föresatt oss.
Svennes roll blir att stötta våra ungdomsledare och övriga ideella som jobbar inom vår förening och som är ovärderliga för att få våra verksamheter att fungera.
Svenne kommer att ha ansvaret för vår löpande verksamhet under året och vara spindeln i nätet då det gäller vad som görs när, och vem som gör vad i föreningen.

Klubben i övrigt, vad händer så här mellan bandysäsongerna?
Vi arbetar numer året runt vad det gäller vår ekonomi och marknadssida. Ledarna på ungdomssidan har redan haft en första planeringsträff inför kommande säsong.

Hemsidan tackar Per och Svenne för samtalen och ser fram mot höstens och vinterns begivenheter.

Huvudpartners

Samarbeten