Midsommar-seger mot VSK!

Publicerades den 22 juni 2022 21:34

David Hansen

För tre år sedan startades en tradition, Midsommarbandy. Men två år med restriktioner för Covid-19 satte stopp, men ikväll var midsommarbandyn äntligen tillbaka. I år fick Västerås SK äran att besöka Helsingehus Arena och stå för motståndet, och extra glädjande var också att se ett antal tillresta Västeråsare i publiken.

10 sekunder, 1-0 och Nr 10. Så kan man sammanfatta den explosiva inledningen av matchen. Martin Söderberg behövde alltså inte längre än så för att öppna säsongens målskytte, var ska detta sluta… Innan tio munter spelats hade Broberg 3-0 och i paus stod det 4-3. Alltså lika många mål på 30 minuter som på 90 minuter i den förra midsommarmatchen mot Bollnäs. Publikfriande gladbandy och mindre tankar på taktiska upplägg helt enkelt, men så var ju detta en träningsmatch drygt fyra månader från premiären också…

Om Broberg chockstartade den första perioden (jo, matchen spelades 3×30) så gjorde VSK detsamma i den andra. 4-3 blev 4-5 och Västerås var för första gången (någonsin?) i ledningen i en bandymatch i juni. Men sedan tog Broberg över målprotokollet igen och vände till 7-5 som även blev slutresultatet.

Ett fantastiskt roligt evenemang där bandy, hemvändarfest, mat och dryck ackponanjerades av ett liveband. En tradition här för att stanna!