SKÖN SEGER I SÄSONGSPREMIÄREN

Publicerades den 30 augusti 2014 17:35

Hans Ivarsson

Broberg inledde bandysäsongen på bästa sätt. Seger mot ärkerivalen Bollnäs med 4-1 i Edsbyn på lördagsförmiddagen. Broberg skrinnade ut till match med tre ordinarie spelare på frånvarolistan, Redin, Larsson S och Nygren. Den senare med en förkylningsbacill i kroppen. Det är bra tryck i arenan för att vara träningsmatch och publiken räknas till 450.

Första halvan

Broberg inledde matchen på ett förtroendeingivande sätt med bra positioner och ett bra passningsspel. Jonas Engström stänker in ledningsmålet ur en snäv vänstervinkel efter drygt 10 minuter. Passet kommer från nye vänsterhalven Adam Wijk. På vänsterhörna utökar sedan Magnus Fryklund till 2-0 och samma passningsläggare som vid första målet. Jonas Engström hinner även göra 3-0 från samma vänsterläge innan Sjösten signalerar för kaffe. Broberg gör en helgjuten första halva och Bollnäs skapar inte mycket mer än hörnor.

Andra halvan

Broberg inleder även den andra halvleken bra. Flera fina lyft och bra passningsspel. Efter hand tar Bollnäs över spelet genom Törnberg, Berlin och Hellmyrs, men Broberg spelar fortsatt med bra positioner och med ett förvånansvärt lugn för att vara säsongspremiär. När Broberg har Rolf Larsson och Magnus Fryklund i utvisningsbåset får så Bollnäs utdelning på en av många hörnor. Med fullt manskap på isen kan Broberg åter flytta fram positionerna och libero Moisala gör en majestätisk uppåkning från egen kortlinje och levererar en perfekt framspelning till anfallare Martin Söderberg som överlistar Prytz i Bollnäskassen till 4-1.

Idag ska först och främst laginsatsen premieras. Wasberg gör en riktigt bra match i målet, försvarsspelet fungerar prickfritt, Adam Wijk agerar som om han alltid spelat i Gurt osv. Laget får många positiva svar att ta med sig från matchen, samtidigt som Bollnäs har några frågor kvar att fundera över. Avslutningsvis även ett plus till BTG som med fem tappra strupar överröstar Flames under stora delar av matchen.

Hörnor: Bif 7  Bgif 14