Han är Brobergs nya ordförande

Publicerades den 25 augusti 2014 21:09

David Hansen    

Årsmötet i Broberg valde ikväll en ny ordförande efter avgående Per Tapper. Den som nu tar den gulsvarta ordförandeklubban i sin hand heter Nils ”Nisse” Stefansson, och har en gedigen bakgrund från idrott och ledarskap i olika former.

Nisse är uppvuxen i Söderhamn, och har efter en tid på annan ort återvänt till staden när milleniet var ungt. Idrotten har varit en stor del av hans liv, där erfarenhet finns såväl inom bandy, skidåkning, friidrott och fotboll. Men sportsligt var det inom bob han hade sina största framgångar, med deltagande i Vinter-OS i Sarajevo 1984 som kronan på verket.

Till yrket är Nisse utbildad jägmästare. Han har haft flera olika chefspositioner, både inom statlig och privat verksamhet. Han driver idag ett eget företag.

Att leda idrottsföreningar är inget nytt för Brobergs nyvalde ordförande. I CV:et finns ordförandeposter i såväl Söderhamns IF Friidrott som i den betydligt större föreningen Solna Friidrott. I samband med sin presentation på årsmötet lyser en stor framtidstro kring honom. Och han är tydlig i vad som är Brobergs kommande utmaningar.
– Det viktigaste är ekonomin, att bredda verksamheten och att arbeta fram en värdegrund. Det ska vara tydligt vad vi i Broberg står för, säger Stefansson.

Att frågan om bandyhall är avgörande gör ordföranden ingen hemlighet av. Han poängterar att det är en överlevnadsfråga för elitbandyn i Söderhamn.
– Men vi måste arbeta här och nu. Vi har flera frågor att jobba med…

Ekonomin är central i Nils Stefanssons syn på Brobergs framtid. Broberg har funnits sedan 1919, och för honom är det viktigt att den nyvalda styrelsen inte på något sätt äventyrar Brobergs ekonomi. Att göra en konkurs vore förödande och det får aldrig hända.
– Visst kanske vi skulle kunna starta om efter en konkurs, men det är inte samma förening. Vi måste stolt bära traditionen och förvalta föreningen väl, menar Nisse.

På årsmötet i övrigt kunde noteras att Broberg sammantaget kunde uppvisa att ekonomin den senaste säsongen visade ett litet överskott om ca 7 000 kr. Den tidigare bolagsstyrelsen valdes in i idrottsföreningen, som från den första maj i år åter driver Brobergs elitverksamhet.

Huvudpartners

Samarbeten