Inför World Cup med Jens Alftin

Publicerades den 10 oktober 2013 10:11

Hans Ivarsson    

World Cup är kanske den cupen på försäsongen med högst status. Broberg har deltagit i Champions Cup och Svenska Cupen, mot tufft motstånd. Och i World Cup är motståndet också tufft, även om Söderhamnslaget i matchen mot Ullevål får finna sig i att vara favoriter.  Hemsidan valde att prata med vår nye assisterande tränare Jens Alftin, som nu kommit in i sin roll i ledarstaben.

World Cup, vad betyder den cupen för dig?

Rent personligt ser jag den som cupernas cup. Vad gäller laget så vi vill få ett kvitto på vart vi står. Vi har ju fått tillbaka både Robin Redin och Ilari Moisala vilket betyder och vi har den tänkta försvarsuppställningen. En jobspost har vi dock. Markus Enberg skadade sig.

När vi ändå är inne på laget, kommer Robert Dammbro att lira nåt i helgen?

Det är möjligt att han skulle kunna spela men vi chansar inte. Robban spelar inte förrän elitserien drar igång.

Du har varit med i drygt en månad nu, hur har spelarna märkt att du är assisterande tränare?

Haha, inte en susning. Det får du nog prata med dom om. Hoppas jag för med mig nåt bra från mina år som tränare och spelare. Jag trivs i alla fall alldeles utmärkt i Broberg. Toppenkillar att jobba med.

Svenne talar om ett delvis nytt sätt att spela på. Ligger ni där ni ska i den utvecklingen?

Svårt att svara på eftersom vi inte kunnat spela och träna med den tänkta laguppställningen. Kan i alla fall säga att det hänt massor sedan Champions Cup. Vi är klart en bra bit på väg. Och nu när laget är nästintill komplett så vill vi ha ett kvitto på vart vi står. Därför är den här cupen viktig för oss. Och spelarna är rejält taggade.

Om vi tar det match för match….Ullevål?

Eftersom vi inte vet nåt om dom så kommer allt fokus att ligga på att vi gör det vi ska.

Sandviken?

Vi har bra koll på dom. Och rent spontant tycker jag att det är ett lag som spelar en härlig bandy.

Neftyannik?

Dom spelar en typisk rysk bandy. Full gas. Här kommer det att gå undan. Och dom har värvat en spelare som jag känner väl till, nämligen Anders Spinnars.

Zorkij?

Har tappat Patrik Nilsson och Johan Esplund. Nåt som borde märkas eftersom Nilsson vann ryska skytteligan. I övrigt samma som Neftyannik, alltså full fart framtåt.

Något mer?

Kan väl säga att det ska bli väldigt roligt att få kampera ihop med övriga i laget. Och icke att förglömma: Hoppas Härdin har med sig skarpsillar.

Då önskar hemsidan lycka till i helgen.

Tackar tackar, ha en trevlig helg du med.

Huvudpartners

Samarbeten