Match mot Zorkij

Zorkij bättre i WC-inledningen

Publicerades den 10 oktober 2014 00:49

David Hansen

World Cup är inlett för Brobergs del. Tyvärr blev det förlust i den inledande matchen mot Zorkij, och Söderhamnslaget fick inte någon revansch efter förlusten i Champions Cup för en månad sedan.

Det var Broberg som inledde dagens match bäst. Innan klockan hade passerat fem minuter, hade Adam Wijk gett Söderhamnslaget ledningen med 1-0. En ledning som skulle stå sig i en för stunden jämn match.

Kvittering skulle komma. Ishkeldin helt frispelad gjorde inga misstag framför Henrik Rehnvall i brobergsmålet, och 1-1 var ett faktum.

Fem minuter innan halvtidsvilan visade det sig var ett misstag kan leda till. En missad rensning och vips 1-2. Marginalerna är inte större i dagens bandy…

Zorkij var bättre än Broberg, och kunde inte helt orättvist utöka sin ledning till både 1-3 och 1-4. Broberg kom aldrig närmare i målprotokollet, utan fick se sig besegrade av ett för dagen bättre lag.

Svenne Olsson såg både ljuspunkter och förbättringspotential efter matchen.
– Det är väl en okey match från vår sida i offensiven. Vi ligger rätt i grundytorna, men får bara till ”nästan-lägen”. Det är lite småsaker som inte riktigt klickar idag.

Defensiven då?
– Där är jag inte nöjd. De får göra lite för enkla mål, och vårt försvar är inte så kompakt som jag hade önskat.

– Men i det stora hela måste jag ändå säga att Zorkij vinner rättvist.