Match mot Sandvikens AIK

World Cup mot Sandviken

Publicerades den 10 oktober 2015 22:36

David Hansen

World Cup är över för Brobergs del. Men det var inte långt ifrån att ”Gurt” skulle få spela sin första WC-semifinal på tio år. Matchen fick avgöras på straffar, där Sandviken drog det längsta strået. Slutresultatet skrevs till 2-2 och 4-2 efter straffar.

Jämna matcher och Broberg har varit lite av ett signum i de tre sista matcherna i cupen. Men till skillnad från de tidigare matcherna, där Broberg mer vuxit in, var det idag ”Gurt” som startade bäst. Laget kunde gå upp till en 2-0-ledning och genom ett mycket tätt försvarsspel hade Sandviken svårt att komma igenom. Detta trots att laget hade många med sig i sina anfall. Strax innan halvtidsvilan reducerade hemmalaget till 1-2, vilket även var siffrorna i halvtid.

Sandviken hade varit aningen bleka i den första halvleken och att ”stålmännen” kan mer, det vet de flesta. Och de skulle också höja sig något snäpp i den andra halvleken. När halvleken var knappa fem minuter gammal dömde domaren felaktigt straff till Sandviken. Men gör man fel, kan man ändra sig vilket också domaren gjorde. Men det hjälpte tyvärr inte, då frislaget strax utanför straffområdet resulterade i mål och 2-2.

Publiken trodde sedan att Sandviken hade avgjort matchen med sitt mål när mindre än fem minuter återstod. Målet dömdes bort för spark, och att döma utifrån uteblivna SAIK-protester så var det nog rätt. Sandviken låg på i slutet, men Broberg kunde avvärja sig och även ge sig på någon kontring. Matchen slutade dock 2-2 och straffar fick tillgripas för att avgöra Västerås semifinalmotståndare.

Broberg ställde upp med Martin Söderberg, Jesper Öhrlund och Erik Jonsson som skyttar. Patrik Nilsson satte sin första straff för hemmalaget och Martin Söderberg sköt sin straff över. Nästa omgång inleddes med att Christoffer Edlund satte sin straff och all press låg nu på Jesper Öhrlund. ”Jeppe” fick på en bra straff, men enhandsräddningen var strålande. Och därmed kunde SAIK gå vidare till semifinal…

Tränare Rexin var nöjd med matchen, trots förlusten. De hade pratat innan om att Broberg hade tempot uppe till skillnad från Sandviken som vilat i ett dygn. Och det kanske märktes inledningsvis?
– De första 20-25 minuterna tycker jag vi var bättre. Vi gör några vassa omställningar och vi fick SAIK dit vi ville.

Det hördes ganska mycket kritik på läktaren över att ni hade ”parkerat bussen i straffområdet”!
– Det är Sandviken som ska bjuda upp, det är deras hemmaplan. Jag kan säga att 95 % av lagen som kommer hit spelar på samma sätt. Vi vet vår roll i matchen.

Fredrik Rexin avslutar med att säga att han har en del positivt att bygga vidare på efter cupen.
– Vi har en bra känsla och ett ökat självförtroende.