Worldcup mot JenisejEfter en del förseningar kom så kvällsmatchen mellan Broberg och Jenisej igång, ca 45 minuter efter utsatt tid. Broberg kom till spel utan Robin Redin (sjuk) och Adam Wijk (p.g.a. samma skada som han ådrog sig innan Svenska Cupen). Den som väntar på något gott och så vidare, men det uttrycket fick vi lägga åt sidan redan i matchens inledning. För Jenisej bjöd inte de fåtal Brobergssupportrarna på någon större glädje inledningsvis, utan ryssarna var det klart bättre laget i matchinledningen.

Vattnet hade inte ens frusit på Göranssons isparkett innan kvällens målvakt Henrik Rehnvall fick vittja nätet första gången. Och igen… Och igen… När klockan hade tickat på en kvart spelad hade Jenisej gått upp till en 3-0-ledning och det fanns inte många tendenser till att Broberg skulle komma in i matchen och hota Jenisej.

Söderhamnslaget var visserligen något bättre i den andra halvan av den första halvleken. Laget hade en hel del boll på egen planhalva, men antalet farliga målchanser var lätträknade. Visst fanns några chanser till reducering, men Jenisej kontrollerade halvleken på ett komfortabelt sätt. Tyvärr utgick Fritiof Hagberg efter 20 minuter, efter att han fått en smäll och blivit liggande på isen en kort stund.

Den andra halvleken påminde målmässigt om den första, med tre mål för det röda laget. Men matchbilden var något annan. Broberg hade förbättrat sig några snäpp och hade ett mer konstruktivt spel än i den första halvleken. Men målen uteblev och den mesta bollhållningen skedde på egen planhalva. Det var kanske de sista tio minuterna som Broberg gjorde den bästa insatsen.

Tränare Fredrik Rexin var givetvis inte helt nöjd med lagets insats. De hade pratat om Jenisejs sätt att spela inför matchen, och matchbilden stämde väl med Rexins tankar. Men hans Broberg kunde inte bjuda upp på det sätt som krävdes.
– Vi hade ganska klart för oss hur Jenisej skulle spela. Och för att möta dem krävdes att vi spelade rättvända. Men det blev inte riktigt som vi tänkte, och vi tappade boll i en del farliga lägen.

Brobergstränaren beskriver matchinledningen som ”olycklig” och menar att laget bjöd på några för enkla mål. Men det finns ändå ljuspunkter att ta med sig från matchen.
– Jag tycker att vi försvarar oss bra ändå. Det är bolltappen som förstör för oss. Med boll är vi trygga. Tyvärr får vi lägga alldeles för mycket kraft på defensiven ikväll, vilket gör att vår offensiv blir ganska smal. Och vi hade för små marginaler i vårt passningsspel. Men jag tycker ändå vi växte in i matchen och slet i 60 minuter.

Nästa match för Brobergs del är imorgon kl 14.15 mot Bajkal Energy. Broberg har nu en seger och en förlust efter den inledande dagen på World Cup.

Publicerades den 7 oktober 2015 08:33
David Hansen    


Huvudpartners