Match mot Baykal Energy

Vinst mot Ryska Baikal Energy

Publicerades den 9 oktober 2015 17:03

David Hansen

En viktig seger. Så kan man sammanfatta eftermiddagens resultat från World Cup. Broberg var piskade att vinna dagens match, för att slippa förlita sig på andra lags resultat. Och vann det gjorde man.

I matchinledningen märktes det tydligt att båda lagen ville bjuda upp till kamp. Men det var ändå Broberg som inledde bäst och kunde ta ledningen när dryga kvarten var spelad. I ett 5-mot-3-läge kunde Jonas Nygren spela fram Martin Söderberg som inte gjorde några som helst misstag i avslutet. Samma Söderberg gjorde även det andra målet, och 2-0 var ställningen i halvtid.
– Martin gjorde  en riktigt bra match idag, det var roligt att se. Hans bästa match hittills i år, berömmer Brobergstränaren Fredrik Rexin.

Den andra halvleken blev egentligen inte spännande förrän de sista tio minuterna. Men då blev den riktigt spännande istället. Brobergs 2-0-ledning stod sig alltså ända tills den sista sjättedelen av matchen, men då reducerade Baikal till 1-2. Nerverna var ett faktum för de tillresta Brobergssupportrarna, men Broberg replikerade snabbt och återskapade sin tvåmålsledning. Målskytten var Jonas Engström.

Det sibiriska laget från Irkutsk hade inte gett upp matchen och pressade Broberg stundtals. Ytterligare en gång reducerades Brobergs tvåmålsledning och 2-3 kunde hängas upp på matchtavlan när dryga fem minuter återstod.

Baikal Energy gjorde allt de kunde, men Broberg försvarade sig bra. Ett ypperligt läge att punktera matchen hade Jesper Öhrlund, men skottet tog i stolpen. Istället blev det en nagelbitare ända in i slutet, och det sista som skedde var att Söderhamnslaget fick en hörna emot sig. Domaren höjde upp ett finger för att signalera att det var endast ett skott som gällde. Men Wasberg kunde ta hand om bollen och domaren blåste av matchen och förkunnade Brobergsseger med 3-2. En seger som betyder att ”Gurt” har allt i egna händer inför morgondagen.

Fredrik Rexin är betydligt mer tillfreds idag än igår, av förklarliga skäl.
– Jag tycker vi hade ett bra försvarssel idag. Vi pratade om att ”samla plus” och vara nöjd med de enkla lösningarna. Men offensiven var också bra idag.

Vad pratade ni om efter matchen igår?
– Vi letade efter positiva saker från matchen igår. Vi kom mer rättvända idag och tappade mindre boll.