Match mot Villa Lidköping BK

En mörk onsdag i Lidköping

Publicerades den 13 december 2017 22:08

Anders Jansson

Broberg kom till omstarten av Elitserien med en stark poäng borta mot Västerås i ryggen. Efter ett snabbt ledningsmål signerat Vadim Arkhipkin och en målmässigt jämn första halvlek, utvecklade det sig till en fruktansvärd historia för oss gulsvarta. Villa rann ifrån till förkrossande 12-3.

Broberg kom till spel med ett par ändringar från senaste matchen. Robert Dammbro och Robin Redin var kvar hemma och i stället kom Magnus Fryklund och Joel Wigren in i laget. Domare Kandell hann knappt blåsa igång matchen innan Broberg tog ledningen med 1-0. Vadim Arkhipkin gled igenom förhållandevis enkelt och sprättade in bollen efter endast 42 sekunder. Är det månne det snabbaste målet i årets Elitserie? Hemmalaget kvitterade i den sjunde minuten sedan David Karlsson spelat in ett hårt inspel från vänster till Joel Broberg som trots hård uppvaktning kunde styra bollen i mål.

I den 17:e minuten fick Villa via straffläge chansen att ta ledningen. Men Henrik Rehnvalls form ser ut att ha hållt i sig och han klistrade Karlssons straff. Istället tog Broberg ledningen ett par minuter senare efter ett fint flipp från Adam Wijk och lika fin nedtagning och avslut av Jonas Engström till 2-1. Villa kvitterade i den 26 minuten genom David Karlsson, som snappade upp vad jag tyckte såg ut som ett skottförsök från Jesper Eriksson. Hemmalaget skulle även ta ledningen innan halvtid. Detta efter att Broberg först blev blåsta på en solklar hörna och Villa istället gjorde 3-2 i kommande anfall genom Martin Karlsson. Resultatet stod sig halvleken ut.

Ingen jätteinsats av Broberg i första halvlek. Kändes ganska ihåligt bakåt och väl enkelt för Villa att rinna igenom många gånger. Målmässigt helt med i matchen men med ett ganska tydligt spelmässigt övertag för hemmalaget. Dock en öppen och ganska underhållande halvlek att se på.

Men därefter var det roliga slut för Broberg. Man inledde den andra halvleken med att bokstavligt talat ge bort 2-4. Efter ytterligare några situationer som sånär resulterade i mål för hemmalaget tog Broberg timeout. Den fick inte önskad effekt. Därefter ramlade målen för Villa in i en strid ström och bortalaget såg måttligt intresserade ut av att delta i matchen. Villa gjorde som dom ville fullständigt medans Broberg stod och tittade på. Jag tänker inte redogöra för alla mål här, ty det blev totalt 10 stycken under den andra halvleken, med fördelningen 9-1 och alltså slutresultatet 12-3.

Om ni inte uppskattar lite härlig kritik så ska ni sluta läsa här.

Ja, vad ska man säga efter en sån här smällkaramell? Broberg gör en gedigen insats borta mot VSK innan uppehållet. Efter kvällens match vet jag inte ens vad jag ska lämna för kommentar. Inte om jag ska utelämna svordomarna. Jag kan absolut ta att man förlorar en match, ibland även med stora siffror, för så är idrotten och i synnerhet bandyn. Men att förlora som man gjorde idag, det har jag svårt att acceptera. Efter första halvlek är man med målmässigt, även om Villa hade ett spelövertag. I andra lägger man sig platt och självdör. Total brist på engagemang och en håglöshet jag inte upplevt sedan han som sålde smöret och tappade pengarna såg dagens ljus. Nä, det blir inte nåt positivt att säga om det här, men värt att nämna är att Vadim Arkhipkin lyckades göra 1-0 efter blott 42 sekunder. Så långt var den här onsdagskvällen bra. Det gick över. På ett brutalt sätt. Jag försöker analysera och komma fram till vad det beror på att det blir på det här viset. Men jag kommer inte fram till nåt vettigt. Så jag stoppar här. Och kräver uppryckning å det grövsta.

I detta ska vi dock, som vanligt, komma ihåg att plussa för Henrik Rehnvall som nöp en straff och ett par frilägen och är den enda som kommer undan med godkänt. Trots 12 mål bakom sig.

Jaja, det är väl bara slicka såren och komma igen. Ny match på fredag mot Hammarby på Zinken.