Match mot Villa Lidköping BK

Förlust i Lidköping

Publicerades den 17 november 2023 21:30

Anders Jansson

Det blev förlust borta mot Villa, men trots det en homogen laginsats från Brobergs sida.

Det var ett sargat Broberg som kom till Lidköping för fredagens match mot Villa. Två raka förluster i bagaget och olyckliga skador på Tatu Ässämäki och Robin Öhrlund senast mot Sandviken. Två spelare som är väldigt viktiga för Broberg förstås och deras frånvaro går inte att skoja bort riktigt. Men Broberg inledde ganska piggt mot Villa och skapade de första halvchanserna. Hemmalaget tog dock över mer och mer och Christoffer Edlund prickade in 1-0 i sitt drömläge och hittade senare även rätt med en hörna till 2-0 i den trettonde minuten. Efter dryga 25 minuter bökade också hemmalaget in 3-0 efter en rörig situation efter hörna. Målet aviserades som självmål. Men Broberg stod upp rätt bra och åt sig in i matchen mer och mer. Ett mål hade också hängt lite i luften när Anders Erikanders prickade in 3-1 med ett  välplacerat slagskott i den 43:e minuten. Detta blev också resultatet i halvtid. Ett resultat som speglade matchbilden ganska bra. Broberg hade med lite flyt och skärpa mycket väl kunnat haft ett par mål till, om man hade haft den utdelningen som krävs i den här typen av matcher. Men en helt okej halvlek från Brobergs sida som stod upp bra mot Villa.

I andra halvlek fick Broberg den start man önskade när Jaakko Hyvönen prickade in 3-2 på en, faktiskt ganska misslyckat inslagen, hörna knappt två minuter in i halvleken. Hemmalaget ökade på till 4-2 i den 54:e minuten när Edlund gjorde sitt tredje för kvällen. Men Broberg kampade på bra och det fanns möjligheter att reducera men hade inte marginalerna med sig som behövs en sån här kväll. Johan Löfstedt gjorde 5-2 i den 67:e minuten och det stod sig sedan nästan matchen ut innan samma man spikade slutresultatet till 6-2 i den 91:a minuten. Däremellan hade Broberg fortsatt stått upp bra och med lite flyt (och önsketänkande) hade man absolut kunna krypa närmare målmässigt.

Men på det hela taget var det här ett steg i positiv riktning för Broberg. Man står upp väldigt bra i största delen av den här matchen, som väl är den på förhand svåraste bortamatchen. Om man lägger till det att man också saknar två riktigt tunga pjäser så behöver man inte skämmas över den här matchen överhuvudtaget. Det finns mycket att ta med sig för Broberg efter den här matchen. Nu blir det en veckas uppehåll innan det vankas derby hemma mot Bollnäs nästa fredag.