Match mot Vetlanda BK

Förlust i Småland

Publicerades den 20 december 2023 21:30

David Hansen

Förutsättningarna var minst sagt inte de optimala. Efter att Broberg saknat både Tatu Ässämäki och Robin Öhrlund den senaste tiden, så var det verkligen fel tajming för ytterligare en skada. Men utan Martin Söderberg krävdes påfyllning i truppen varpå assisterande tränaren Andreas Westh fick göra comeback. Matchen vann Vetlanda med 6-3 efter 2-3 i paus.

Broberg stod för en bra första halvlek. Som Brobergssupporter kanske man inte hade de högsta förväntningarna inför kvällens match, men laget skulle motbevisa tvivlarna snabbt. Redan i de inledande minutrarna hade Broberg gått upp till en tvåmålsledning, och gemensamt för dessa två mål var att spelarna anslutit till truppen idag. Oscar Larsson inledde med en retur på en hörna och sedan svarade Andreas Westh, just det, för det andra målet. Också på hörna.

Vetlanda kom tillbaka i matchen. Smålänningarna både reducerade och kvitterade, vilket ledde till att matchen kändes mycket oviss. Precis innan halvtid gjorde (?) Broberg 2-3. Officiell målskytt var Eskil Hjelm, men det såg snarare ut som ett självmål. Nåväl, det viktigaste var ändå målet och skönt att få medstuds.

Medstuds var det ja… I den andra halvleken handlade det snarare om motsatsen. Broberg kom inte alls upp i samma nivå som i den första halvleken och Vetlanda kunde vinna halvleken med 4-0. Visst hade Broberg sina chanser, men Vetlanda kändes ändå hetare i den andra halvleken. Samtidigt var insatsen långt ifrån någon ”katastrof”. Men det är ändå den första halvleken som står för dagens positiva inslag sett med Brobergsögon. Och totalt sett, utifrån förutsättningarna, en godkänd match.

Nu väntar lite julskinka, tomte och annat juligt. Men annandagen är julens högtidsdag, och då beger vi oss till Sandviken. Till dess, God Jul!