Match mot Vetlanda BK

Viktig seger i ”fyrapoängs-matchen”!

Publicerades den 30 december 2016 22:00

Broberg Bandy    

Återigen dags för match på Arena Hällåsen, återigen perfekt bandyväder med ett par plusgrader och vindstilla. Denna gången var det småländska Vetlanda BK som stod för motståndet. En riktig så kallad ”fyrapoängsmatch”, då Broberg inför matchen låg fem poäng före VBK i tabellen (som är första lag utanför slutspelsplats), och alltså en seger för hemmalaget skulle göra så vi har hela sju poäng ner till att tappa vår plats i slutspelet, medan en förlust skulle krympa avståndet till tre poäng. Det var förutsättningarna.

Matchen börjar jämt, med kanske ett litet övertag för gästerna. Broberg skapar en hörna som blir halvfarlig första kvarten, medan Vetlanda mer snurrar runt på Brobergs planhalva i sina anfallsförsök. Även gästerna skapar ett par hörnor men utan utdelning. Men så från ingenstans, i den 23:e minuten så hamnar bollen vid Martins Söderbergs klubba i offensivt straffområde, och då vet vi alla vad som oftast händer. 1-0 efter att Martin fått ner Löfqvist i bortamålet och lägger in bollen längs isen (tror jag), men få åskådare förstår att det faktiskt är mål innan Söderberg börjar fira. Mål blev det hursomhelst. Inte fullt rättvist sett till matchbilden men vem bryr sig? Även Engström skulle fylla på sin målskörd efter två senast i bortamatchen mot Tellus, i den 26:e minuten så sätter Jonas 2-0 säkert efter framspelning av Adam Wijk.

Låter konstigt med tanke på 2-0 ledningen, men först här började Broberg komma igång i sitt spel anfallsspel, täpper även till försvarspelet bra och håller Wasbergs nolla intakt. Två hörnor lyckas Vetlanda skrapa fram medan Broberg mest bevakar, men det blir inga fler mål i den första halvleken. Vilket också betydde att Wasberg nolla hade hållit i 135 minuter. Vad kan rekorden för det ligga på i Elitserien?

Andra halvlek börjar hemmalaget bättre, och får utdelning redan efter knappt två minuter då Vadim kommer igenom snyggt efter ny pass från Wijks klubba och hur kyligt som helst kan sätta 3-0 i friläge. Broberg fortsätter efter detta att stabilt försvara bort Vetlandas attacker lugnt och metodiskt, tills den 61:a minuten då Daniel Johansson i bortalaget blir den som spräcker Wasberg perfekta nolla då han på pass från Folkesson (den yngre) glider in mellan backlinjen och får stöta upp bollen mot bortre krysset från nära håll. 151 minuter höll nollan, mycket imponerande.

Gästerna börjar direkt efter det ta sig tillbaka in i matchen, vilket gör att Gurt tar timeout i den 67:e minuten för att samla ihop sig och prata igenom. Ger möjligen lite effekt men ytterst lite, Broberg har en boll inne strax efter men som korrekt viftas bort för liggande spel i straffområdet. Istället dröjer det bara minuten innan Dammbro åker på en tveksam 10 minutare för hakning, och Broberg får fortsätta försvara. Vilket man gör bra då VBK aldrig känns riktigt ordentligt nära, har något skott utifrån som Wasberg gör åtminstone en riktigt svettig räddning på, men inte mycket mer än så. Klockan tickar stabilt på och Gurt är såklart nöjd med ställningen, vilket gör att inte många chanser uppstår åt något håll. Lite som i första halvlek med någon hörna här och där, men mycket mer än så blir det inte.

Ett par utvisningar och ännu en timeout gör att domare Liljegren lägger på hela åtta minuter, men även det avstyr hemmalaget på ett bra sätt så när klockan tickat upp till 99.07 blåser domaren av matchen och två poäng är ett faktum. Wasberg prisas helt korrekt som matchens lirare av matchvärden Stora Enso och nu är det bara två poäng upp till Edsbyn på fjärdeplatsen, vi ångar på!

Ingenting, kan stoppa oss, Broberg alé alé!
Patrik Jonsson

Huvudpartners

Samarbeten