Match mot Västerås SK

Tung förlust i Västerås

Publicerades den 13 november 2013 20:02

Lennart Jansson

Brobergs fjärde match i säsongens elitserie kom att spelad mot Västerås i ABB-Arena. Broberg kom från säsongens första vinst, mot Vetlanda medan Västerås kom från förlust mot Edsbyn. Broberg hade säkert trevliga minnen från fjolårets tillställning där segern kom att skrivas till 13-3, första segern sedan 1980-talet.

Broberg saknade Robin Redin i försvaret och dessutom Martin Söderberg, däremot kunde vi hälsa Marcus Enberg tillbaka efter skada. Såväl Erik som Joakim Jonsson har deltagit i uppvärmningen och deltar i matchen. Stefan tar Martins roll på topp medan Jocke spelar på backen.

Redan i den andra minuten tar hemmalaget ledningen med 1-0, genom Jonas Nilsson efter att Johan Esplund tagit sig fram på vänsterkanten. Måhända att Jocke Jonsson skulle ha haft ett frislag i förspelet.

Efter en tveksam inledning börjar vi få allt mer att säga till om även om passningsspelet har en del i övrigt att önska, därför kom nästa mål lite ologiskt när Västerås tilldöms ett straffslag, efter att först ha fått chansen att avsluta. Straffen tog Patrik Sjöström hand om och efter vissa besvär rullade in bakom Dennis.

Minuten senare hade Rolf Larsson ett gyllene tillfälle att överlista Bergwall i målet, men bollen mitt i magen på målvakten. En kort stund senare så prövar Robban lyckan, men med tur och skicklighet så avvärjer Bergwall till en resultatlös hörna. Knappt tjugo minuter in i matchen så kunde inte ens Andreas Bergwall stå emot då Jesper Öhrlund blev fint framspelad av Jonas Engström och Jeppe satte bollen säkert i nät.

Broberg fortsatte att skapa en del halvchanser men turen var inte på vår sida, i alla fall så här långt. Därför kom nästa mål mycket olyckligt, då Jonas Nilsson inspel från vänsterkanten styrdes in av en för dagen svartklädd Brobergare.

Efter en tveksam inledning så kom laget tillbaka på ett bra sätt och Västerås 3-1 känns så här långt inte helt rättvist sett till spelet, som egentligen inte har visat så mycket chanser överlag.

Av spelarinsatserna så här långt, är det glädjande att Joel Edling börjar visa lite av sitt kunnande, men frågan är om inte Simon har varit den främste under första halvlek, även Robert Dammbro har gjort en klart godkänd insats. Försvarsmässigt finns en del i övrigt att önska, framför allt när det gäller intensiteten i spelet. Vi har fått se lite väl mycket tappade bollar i känsliga lägen, även om Västerås inte har haft så många högkaratiga målchanser.

Andra halvlek inleds med ett ganska böljande spel, där Broberg har väl så mycket boll som hemmalaget men ineffektiviteten var frapperande.  Mycket mer än resultatlösa hörnor noteras inte under den första kvarten av halvleken, men med timmen spelad så tar Jesper Öhrlund tag i bollen på mittplan och driver igenom hela hemmaförsvaret och överlistar Bergwall i buren, säsongens mål hittills.  Hemmalaget är nu helt klart stressat, men tyvärr så noterar vi två snabba utvisningar på Robert Dammbro och Magnus Fryklund så att vår kvitteringsajkt kom av sig under en period. Sekunderna innan Robert Dammbro var redo att återträda i spel så kom något av matchavgörande 4-2 till hemmalaget då Jonas Nilsson höll sig framme på en hörnretur.

Med fem minuter kvar av ordinarie speltid så tilldöms hemmalaget ytterligare en straff, den här gången sätter Sjöström den i stolpen och Broberg har fortfarande chansen. I matchens sista ordinarie minut så tråcklar sig Jonas Nygren igenom försvaret på ett sätt som bara han kan och Jonas sätter även bollen i nät, men då signalerar domare Fager för straff i stället. Fram till straffpunkten åker Rolf Larsson och slår en välplacerad boll lågt till höger om Bergwall, men han hinner parera på något sätt. I stället för 4-3, så kan Mikael Olsson i stället glida igenom vårt försvar på stopptid och spika slutresultatet till 5-2.

Broberg spelade på det hela en väl genomförd match. Fortfarande finns det en del i övrigt att önska om främst passningsspelet. I kväll var det lite väl mycket tappade bollar i uppbyggnadsfasen, även om det inte ledde till så många klara målchanser för motståndarna. Effektiviteten måste även den bli bättre. Nu till det positiva Simon Folkesson gjorde en mycket imponerande insats, som vanligt. Joel Edling visade att formen är på väg mot fjolårsformen. Robert Dammbro slet som vanligt på ett imponerande sätt på mittfältet och framåt så hade Jesper Öhrlund ett finger med i det mesta som Broberg producerade även Jonas Engström gjorde en fullgod insats.