Match mot IFK Vänersborg

Ett enda mål…

Publicerades den 16 februari 2019 20:30

David Hansen

Det är aldrig roligt att konstatera, men detta är säsongens sista matchtreferat. En säsong som kantats av skador och sjukdomar, men som tillslut hängde på ett enda mål för en kvartsfinalplats efter dagens 4-4 i Vänersborg. Trots att laget inte avancerar till kvartsfinal så var avslutningen ändå positiv.

Broberg hade bestämt sig idag, åtminstone såg det så ut från TV-soffan. Ettmålsunderläget från torsdagen skulle hämtas in och Gurt ville verkligen vidare. Laget tog också ledningen, o-1 i samband med en hörna. Helt riktigt den start Broberg behövde.

Vänersborg kvitterade dock. “Broder” Robin Öhrlund höll bollen länge och istället för att spela tog något skär och själv satte bollen till 1-1. Hemmalaget fick dock återigen hamna i underläge, efter att Linus Forslund spelat fram Jonas Engström till 1-2.

Det var en härlig bandymatch att se, och entrepengen eller bandyplay-kostnaden gav sin valuta. Båda lagen hade många chanser och det var verkligen ovisst. Söderhamnslaget gick till ledning med 1-2 i halvtid. Det var långt ifrån en säker ledning, men väl så viktigt.

Emil Viklund saknades i Söderhamn i torsdags. Idag var han tillbaka, och fem minuter in i den andra halvleken stod han för en kvittering på en hörnretur. Några intensiva minuter, eftersom strax därefter tog även hemmalaget ledningen med 3-2 genom ett stenhårt skott utifrån av Joakim Johansson.

Intensiva minuter var det. För från 50:e minuten till 57:e minuten noterades inte mindre än fyra mål, alltså hälften av matchens alla mål. Adam Wijk gav Broberg hopp igen genom kvittering till 3-3. Framspelad av dagens bästa Brobergsspelare, Linus Forslund. Slutet på de åtta minuternas kavalkad stod en obevakad Johan Koch för, som kunde sätta 4-3. Vänersborg hade därefter några bud att utöka sin ledning också.

Stekhete Linus Forslund gav bortalaget hopp igen. Helt på egen hand och skott utifrån. Kvitterat till 4-4 och Söderhamnarna var nu bara ett mål från avancemang. Men närmare än så kom Broberg aldrig. Trots ett massivt tryck i slutminuterna.

Broberg ska ha all heder för dessa två åttondelsfinaler. Laget var inte sämre än Vänersborg i någon av matcherna, och det är bara små marginaler som avgör.

Nu tar vi vila i elitverksamheten, men sluta inte läsa hemsidan för det. Vi är en åretrunt-förening med mängder av aktiviteter!