Utvisningarna knäckte BrobergUTVISNINGARNA FÄLLDE BROBERG

Elitseriens tionde omgång innebar för Brobergs del ett rent toppmöte, där serieledande Sandvikens AIK, de regerande svenska mästarna, stod för motståndet i en match som spelades på själva Nobeldagen mot ett Broberg som själva låg på en hedrande plats inför matchen. Hemmalaget saknade fortfarande Rolf Larsson, därmed var Henrik Rehnvall återställd efter sin fingerskada, vilket gjorde att Dennis Wasberg fick vila denna afton. De yttre förhållandena var klart godkända, förvisso en besvärande vind med uppehåll. Nu verkade de flesta ha tittat på de senaste dagarnas väderleksrapporter, som gjorde gällande att ett ruskväder skulle vänta, varför läktarna var något glest besatta.

När dagens domare, Mikael Hillerius, blåste till spel, så inledde hemmalaget på ett positivt sätt och skapade en del halvchanser framför gästernas målvakt. Efter knappt tio minuters spel så kan Jonas Engström ta sig fram på vänsterkanten, efter att ha frispelats av Ilari Moisala, med en smart lyftning. Jonas kan hårt attakerade runda gästernas målvakt och ge hemmalaget en välförtjänt ledning.

Efter en kvarts spel, så drabbas bortalaget av matchens första utvisning, då Rasmus Forslund får uppsöka botbänken. I stället för att Broberg fortsätter sitt positiva spel, så tar nu Sandviken över det mesta av spelet och under dessa tio minuter med en man mer på plan, och vänder på matchen med 2 mål, kvitteringen satte Daniel Mossberg och ledningsmålet sattes av Patrik Nilsson.

Precis innan Sandviken blev fulltaliga, så tilldömdes Broberg ett straffslag efter att Robert Dammbro blivit neddragen av gästernas målvakt, där Robert frispelades av Jonas Nygren på ett elegant sätt. Efter ett visst palaver så gled Martin Söderberg fram till punkten och satte bollen säkert i nät och kvitterade Sandvikens ledning.

Sandviken fick därmed  fortsätta att spela med en man på botbänken i tio minuter. Under dessa minuter så hann Sandviken med att göra ytterligare tre mål. Så här långt hade bortalagets samtliga fem mål gjorts med en man på botbänken. Efter en positiv inledning, sett till spelfördelningen så hade nu Sandviken i stort sett redan avgjort tillställningen. En utveckling som tvingade Svenne Olsson att begära time-out redan under den första halvleken.

Under halvlekens sista fem minuter hinner ytterligare tre mål noteras, först Patrik Nilsson som tar vara på ett tafatt ingripande i vårt centrala försvar. Minuten senare var det Dennis Henriksen som lättvindligt tog sig igenom ett passivt hemmaförsvar. I halvlekens absoluta slutskede, så kunde Robert Dammbro snygga till siffrorna efter att ha slagit in en retur i snäv högerposition.

En märklig första halvlek, där Broberg inledde på ett positivt sätt. En hel del chanser skapades framför gästernas målvakt, men i brist på egen effektivitet och i takt med att baklängesmålen ramlade in bakom en maktlös Henrik Rehnvall. Matchen var naturligtvis redan här avgjord och vår förhoppning inför fortsättningen var att göra en klart bätte andra halvlek.

Efter en avvaktande start av den andra halvleken, så krutade Erik Pettersson in det åttonde målet, stenhårt i  krysset bakom en helt maktlös Rehnvall och var inte matchen redan avgjord, så blev den naturligtvis det nu. Några minuter senare så spelar Erik Jonsson fram Stefan Larsson som från vänsterläge kan sätta hemmalagets fjärde mål för aftonen.

Med kvarten kvar så tilldöms Sandviken ett straffslag. Detta efter att Henrik Rehnvall agerat aningen burdust i en tilltrasslad situation. Staffen satte Erik Pettersson stenhårt i stolpen. Henriks utvisning togs av Jonas Engström. Utdelningen för Sandviken kom istället ett par minuter senare, då Linus Forslund stenhårt satte matchens sista mål.

Känslorna efter matchen var lite delade. Spelmässigt hade Broberg startat väl så bra som sina gäster, men effektiviten var i  denna match ett stort förbättringsområde inför framtiden. Fem insläppta mål med en man mer på plan kändes lite märkligt, detta kryddat med   ett insläppt mål i numerärt underläge måste Broberg finna en lösning på inför fortsättningen.

De individuella insatserna kom Henrik Rehnvall undan med klart godkänt. Försvaret inledde bra men tappade allt mer ju längre matchen pågick. Framåt klarade sig Stefan Larsson bäst och låg bakom en hel del av Brobergs möjligheter. Martin Söderberg lägger alltid ner ett stort arbete, inte minst i defensiven. Nu bryter vi ihop i kväll för att sedan börja laddninen inför nästa omgång, där Villa-Lidköping väntar på bortaplan. Trots rubriken så kan ingen påstå att resultatet inte speglade matchbilden utan Sandviken var det klart bästa laget denna afton.

Publicerades den 10 december 2014 23:26
Lennart Jansson    Hans Ivarsson


Huvudpartners