Match mot Kuzbass

Tung torsk mot Kuzbass

Publicerades den 14 september 2013 12:48

Broberg Bandy

Tidig lunch på lördagen var det dags för den sista gruppspelsmatchen i årets turnering, som kom att spelas mot ryska Kuzbass. Broberg ställde upp med samma lag som i förlustmatchen mot Bollnäs. Med andra ord så saknade vi Ilari Moisala och Robin Redin i försvaret samt Robert Dammbro på mitten. Dennis vaktade målet och försvaret bestod av Jonas Nygren som högerhalv medan Patrik Fryklund och Joakim Jonsson fanns på backplatserna. Magnus Fryklund spelade på sin vanliga liberoplats, medan Simon Folkesson fans som vänsterhalv.

På mitten fanns Jonas Nygren, Rolf Larsson, Joel Edling och Rolf Larsson tillsammans med Erik Jonsson och Marcus Enberg. De offensiva insatserna skulle Jonas Engström, Martin Söderberg och Jesper Öhrlund ansvara för i första hand.

Vi hoppades lite till mans att gårdagens insats var glömd och att laget skulle visa prov på sitt kunnande. Dessvärre verkade det som om laget hade stannat kvar hemma, för redan efter 16 sekunder ramlade det första målet in bakom en maktlös Dennis i målet, upprinnelsen var att Magnus Fryklund blir nedgjord efter sargen i högerläge, utan respons från dagens domare, Hyvärinen. I tomrummet efter Magnus kan sedan ryssarna ta ledningen. Det hinner gå ytterligare en minut innan nästa baklängesmål är ett faktum den här gången är det ryske Kitov som med ett rappt skott ställer Dennis utan möjlighet.

Mardrömmen fortsatte ett par minuter senare, då ryssarna åter lite lättvindligt kan överlista en maktlös Dennis. På ett mycket enkelt sätt överlistar återigen ryssarna vårt försvar, som så här långt uppträtt på ett mycket passivt sätt. En svag inledning, på de första tio 0-3 och 0-4 i hörnstatistiken. En strimma hopp tändes sedan i den tolfte minuten då Martin Söderberg tar sig fram på vänsterkanten och spelar in till Simon Folkesson, som i centralt läge kan spräcka Brobergs målnolla.

Dessvärre så släcktes hoppet ganska omgående då ryssarna utökade sin ledning, på ett minst sagt märkligt sätt. Dennis blir attackerad av en motståndare och ett gruff uppstår vid vårt mål med ett antal spelare inblandade, men spelet får fortgå och med Dennis satt ur spel noteras det fjärde baklängesmålet för dagen.

Ett par minuter senare råkar Simon Folkesson ut för Brobergs första utvisning. Det numerära underläget klarar Broberg av på ett klart godkänt sätt. Broberg vinner den perioden med 1-0, efter mål av Jesper Öhrlund fint framspelad av Magnus Fryklund.

Därefter står matchen och väger under en tid, men efter knappa halvtimmen så släcks vårt hopp, då Kuzbass utökar ledningen på ett distansskott, förbi en till synes något passiv Dennis. Med knappt tio minuter kommer nästa baklängesmål då ryssarna i vänsterläge. En kort stund senare noteras en av få målchanser för Broberg, då Erik Jonsson kommer igenom men missar avslutet.

Efter en katastrofal inledning, så spelade Broberg upp sig ju längre matchen pågick, och offensivt fanns det en del ljuspunkter för firma Olsson och Alftin att bygga vidare på men det viktigaste måste bli att få tillbaka våra skadade spelare.

Andra halvlek inleds med böljande spel under den första delen och halvlekens första mål noteras efter knappa kvartens spel, då Jesper Öhrlund gör sitt andra mål för dagen, assisterad av Rolf Larsson. Efter reduceringen så fortsatte det böljande spelet under stora delar av den återstående matchtiden, innan ryssarna till sist stänger tillställningen med två mål under de sista tio minuterna, vilket gör att förlusten blev klara och odiskutabla 3-8. Detta i en tämligen avslagen match, som ju var avgjord redan efter fem minuters spel. Svårt att ge någon rättvisande kritik efter den inledningen. I matchens slutskede så passade Broberg även på att fortsätta fjolårssäsongens dåliga utdelning från straffpunkten. Den här gången var det Martin Söderberg som prövade lyckan, men skottet gick över. I förspelet till straffen var det Martin själv, som tog sig igenom på ett mycket starkt sätt.

Försvarsmässigt stämde inte mycket, även om laget spelade upp sig. Vad gäller vårt mittfältsspel så saknades Robert Dammbro som spelmotor och det blev en hel del spel utan bollkontroll och när laget hade kontroll, så blev det en hel del tappade bollar med snabba omställningar som följd.

Ljuspunkterna fanns i de offensiva linjerna, där alla jobbade hårt i defensiven och man försökte komma till avslut, en klar ljusglimt var Jespers insats, kryddad med två mål. Martin jobbade och slet, men hade ingen lycka med avsluten, även om han noterades för en assist, till Simons mål.

Resultatet här innebär att Broberg får inrikta sig på att försöka undvika sista platsen i årets turnering. Med stor säkerhet står Rättvik för motståndet och matchstarten blir redan klockan 07.00.