Tungt poängtapp mot Tillberga

Publicerades den 21 november 2014 23:42

Lennart Jansson

Tung poängtapp mot Tillberga

Fredagen den tjugoförsta november gjorde vintern sin första framstöt för säsongen, då det föll ett lättare snöfall när det närmade sig matchstart mellan Broberg och Tillberga på Hällåsen. Broberg kom till matchen med vinsten i Edsbyn i ryggen. Några större förändringar vad gäller laget hade inte gjorts, Jesper Öhrlund var tillbaka efter sjukdom och Henrik Rehnvall fick chansen mellan stolparna, däremot saknades Rolf Larsson fortfarande.

När väl dagens domare Keijo Hyvärinen blåste till spel så tog Broberg snart hand om taktpinnen, utan att det skapades några större möjligheter under de inledande minuterna. Det hetaste läget kommer efter drygt fem minuter när Martin Söderberg träffar målramen. Vi fick vänta knappt femton minuter innan det första målet noterades, detta då Stefan Larsson hittade rätt på en hörna inspelad av Adam Wijk.

Minuten senare är Jesper Öhrlund oerhört nära att utöka ledningen, men utdelningen uteblev. En stund senare är det Martin Söderberg som är sånär att utöka hemmaledningen men målvakten kan parera till en resultatlös hörna. Som så många gånger kan motståndarna svara för nästa mål, då effektiviteten lyser med sin frånvaro för Broberg. Henrik Rehnvall svarar för en kanonräddning på skott från Anders Östling, men på returen är Henrik chanslös och Mattias Rydberg kan sätta kvitteringen. En kvittering som på inget sätt var en spegling av vad som skedde på planen.

Målet gjorde att Tillberga flyttade fram sina positioner en aning och matchen stod nu vägde under den återstående tiden av halvleken. I den sista minuten får gästerna ett ypperligt läge att ta ledningen men Henrik Rehnvall kan parera till en hörna. En hörna som Anders Östling hittar rätt på och kan ge Tillberga ledningen med 1-2.

Broberg gjorde inte någon av de bästa halvlekarna denna afton, förvisso skapades en hel del möjligheter framför gästernas målvakt, men effektiviteten var dessvärre inte så hög denna kväll. Henrik Rehnvall har klarat av sina uppgifter på ett bra sätt och försvarsspelet började bra, men släppte till en del under den senare delen av halvleken. Framåt har det mesta handlat om Jonas Nygren, med såväl genombrott som passningsspel, även Adam Wijk har haft en hel positiva aktioner.

Vad vi kunde hoppas inför fortsättningen var att Svenne Olsson hade fått fart på sina mannar inför den andra halvleken. Efter en trevande inledning, där Tillberga i första hand ser till att freda sitt mål, så kan Broberg fortsätta att skapa chanser. Den bästa möjligheten hade Vadim Arhipkin som sätter bollen i stolpen bakom en överraskad målvakt.

Broberg fortsätter att skapa chanser, men antingen utanför målramen eller att en mycket duktig målvakt kan parera. Med knappa kvarten kvar att spela så kan emellertid Robert Dammbro se till att Broberg till sist får lite utdelning, då han med ett distansskott kan passera målvakten och rädda en poäng till hemmalaget.

Broberg gjorde definitivt inte en av de bättre insatserna för säsongen. Henrik Rehnvall kom ifrän med ett klart godkänt resultat. Bland de övriga måste Jonas Nygren framhållas som skapar de flesta av våra chanser. Adam Wijk gjorde en god insats på den andra halvplatsen.