Tung poängförlust mot VetlandaTung poängförlust mot Vetlanda

Onsdagens elitseriematch mot Vetlanda, som spelades under, i det närmaste ideala yttre förhållanden. Ett antal minusgrader och en nästan obefintlig vind. Broberg hälsade Rolf Larsson välkommen tillbaka efter några matchers frånvaro på grund av skadebekymmer. Rolfs återkomst innebar att Jonas Engström fick vila, medan målet vaktades av Dennis Wasberg.

När dagens domare, Ulrik Bergman blåser till spel så inleder gästerna piggast och efter knappt fem minuters spel är det dags att notera kvällens första mål. Det är Johan Löfstedt som är siste man på bollen och en överspelad Dennis Wasberg kan bara notera faktum.

Gästerna fortsätter att spela ganska offensivt och skapar en del chanser framför Dennis Wasberg i målet. Broberg försöker att flytta fram positionerna, men har svårt att skapa några farligheter framför Jonas Persson i målet.

Broberg fick vänta i knappt en halvtimme innan man lyckades överlista gästernas försvar. Det var Stefan Larsson som ombesörjde kvitteringen, med vissa besvär på en hörna. Detta efter att Stefan första hade utmanat gästernas målvakt med ett  skott efter att ha framspelats av Vadim Arhipkin. Målet gjorde att hemmalaget fick allt mer att säga til om, men gästerna  kan med, såväl tur som skicklighet freda målet från påhäslning.

Det mesta pekade på att det oavgjorda resultatet skulle stå sig till pausvilan, men Broberg och Rolf Larsson ville annat och ett par minuter innan kaffet serverades. Adam Wijk lyfter mot en centralt placerad Rolf som på andra läget kan ge hemmalaget ledningen inför andra halvlek.

En spelmässigt jämn första halvlek, där Vetlanda inledde piggast men där Broberg fick allt mer att säga til om ju längre matchen pågick. Dennis Wasberg visade sig verkligen på styva linan under den första halvleken och försvaret i stort gjorde en stark första halva av matchen.

Broberg startade den andra halvleken på bästa sätt, då Jonas Nygren kan utöka hemmalagets ledning i halvlekens andra minute. Jonas assisterades på ett fint sätt av Vadim Arhipkin och utökar hemmalagets ledning. Nu verkade hemmalaget gå mot en säker seger och vid den härtidpunkten pekade inget mot att Vetlanda hade några större möjligheter att vända på tillställningen.

Broberg fortsatte att skapa chanser framför gästernas mål, men  någon ytterligare nätkänning skapades, utan i stället kan Vetlanda reducera efter knappa timmens spel, detta genom Joakim Andersson. Målet gjorde att Vetlanda fick luft under vingarna och initiativet i matchen gled allt mer över till Vetlandas favör och Broberg sjönk allt mer i sitt försvar men en inspirerad Dennis kan stå emot attackerna.

Matchen rullade vidare och det mesta verkade mot att hemmalaget skulle avgå med segern, men med knappt fem minuter kvar av ordinarie speltid så kan Vetlanda kvittera genom Philip Lennartsson och Broberg tvingas ännu en gång se segern gå upp i rök i matchens slutskede, men totalt sett var resultatet ganska rättvist, sett till spelfördelningen.

Goda insatser noterades i första hand av Dennis Wasberg i målet. I övrigt noterades även Jonas Nygren för en pigg insats för kvällen och låg bakom de flesta av hemmalagets intentioner. Framåt gjorde Stefan Larsson en stark insats tillsammans med Martin Söderberg.

Publicerades den 18 december 2014 00:10
Lennart Jansson    Hans Ivarsson


Huvudpartners