Match mot Tillberga

7-3-seger och succé för Brobergs debutant

Publicerades den 27 september 2017 22:00

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Ett tidigt ledningsmål från Brobergs #10 Söderberg visar vägen för resten av matchen, där också nyförvärven presenterade sig.

Redan efter 3 minuter sätter Söderberg 1-0 bakom TB´s målvakt Kvarnhamn. Ett par minuter senare kvitterar TB’s Måns Engström efter ett snyggt frislag på distans som satt bakom Brobergs målvakt Rehnvall. 15 minuter senare sätter Wijk 2-1 på en frislagsvariant. 3-1 kommer 20 minuter in i första halvlek, åter igen av Söderberg efter en snyggt spelad laginsats. När 30 minuter är spelade sätter Nygren 4-1 på en hörna slagen av Hagberg.
Broberg tar till vara på chanserna och äger mycket boll i första även om TB stundtals också glimrar till och några räddningar åt bägge håll står målvakterna för. I den 34:e minuten presenterar sig Brobergs nyförvärv, Linus Forslund, när han snurrar bort TB-försvaret ute på kanten och snyggt dammar in 5-1 för gurt på sin gamla hemmaarena. Minuten efter tilldelas TB en hörna som Måns Engström tar till vara på och de kan reducera till 5-2. TB fortsätter att trycka på de sista minutrarna av första halvlek med några hörnor som enda resultat.
Sista minuten tilldelas Broberg en straff som Söderberg lägger utanför – han passar istället på att skjuta in bollen i mål knappa minuten senare med assistans av Forslund och första halvlek slutar 6-2 till Broberg.

Andra halvlek byter TB målvakt och Kvarnhamn ersätts av Eklind och halvleken börjar bättre för TB som har mycket boll och till slut sätter återigen TB´s Måns Engström lagets 3:e mål för kvällen bakom Rehnvall. I den 72:a minuten ökar Broberg på sin ledning till 7-3 när gurts talangfulle A-lagsdebutant Jesper Thyrén sätter sitt första mål bakom TB-målvakten Eklind.

En fartfylld match men där det också märks att det är träningsmatch – det är inte lika hårt vilket endast en utvisning för TB får vittna om. Broberg kan tryggt åka hem från Sandviken med en välförtjänt seger där Rehnvall, Thyrén och Forslund fick visa vad de går för!