Match mot IFK Motala

Träningsmatch Broberg-Motala

Publicerades den 28 september 2018 22:59

David Hansen

Helsingehus Arena ger möjligheter, inte bara för Broberg! Motala har i helgen förlagt ett träningsläger till Söderhamn och spelar två matcher mot Broberg i arenan. Den första ikväll fredag, inför drygt 100 åskådare. Rond 1 gick också till Broberg, segern skrevs till 6-1 även om det tog tid innan det lossnade i målskyttet.

Matchen hade knappt börjat innan Broberg tog ledningen. Jesper Öhrlund stoppades med regelvidriga metoder och tog hand om straffen själv. 92:an med hårt skott gjorde inga misstag vid straffpunkten. Motala kvitterade dock knappa 10 minuter senare, Philip Florén målskytt.

Den första halvleken i övrigt var ingenting som laget kommer att minnas när säsongen ska summeras. En tempofattig och intetsägande historia, som mest hamnade om en transportsträcka till halvtidskorven. Även om Broberg hade ribbträffar och borde haft ledningen, så kunde Motala hålla matchens jämvikt.

Den andra halvleken inleddes i samma stil som den första avslutades, alltså inget att skriva på Söderhamns-vykortet hem till supportrarna i Motala. Motala borde dock kunnat få ut mer av sitt spel, särskilt när laget var två man mer på planen. Men det skulle dröja till kvarten kvar innan det blev lite action…

Skam den som ger sig! Jesper Öhrlund kom i ett bra läge, men lyckades inte optimalt i slutskedet. Men på tredje försöket lyckades bollen leta sig in och ge Broberg ledningen med 2-1. Ett mål som kanske fick Motala att rasa ihop som det berömda korthuset, för efter ledningsmålet handlade allt om ”Gurt”.

Om Öhrlund stått för målskyttet hittills, var det nu dags för en annan forward att presentera sig. En hörna som i låg hastighet efter isen passerade Motalas mur, öppnade Martin Söderbergs målskytte för kvällen. Samme Söderberg skulle även senare avgöra matchen genom både 4-1 och 5-1 inom loppet av två minuter. Att Erik Jonsson ”sladdade runt” i straffområdet i slutminuten och satte 6-1 var trevligt, men knappast matchavgörande.

Retur på söndag kl 11. Fri entré då, välkomna!