Tvåsiffrigt för Broberg i säsongsavslutningen mot Tillberga

Publicerades den 13 februari 2018 21:30

Broberg Bandy

Säsongens sista match för Broberg spelades i ABB Arena i Västerås där Tillberga stod för motståndet.

Matchen saknade helt betydelse för bägge lagen så det var inte mycket annat än hedern som stod på spel. Bägge lagen har utifrån förväntningarna på förhand misslyckade säsonger bakom sig och för hemmalaget fick det stora konsekvenser då man nästa år får spela i Allsvenskan.

Matchen börjar på sämsta tänkbara sätt då hemmalaget tar ledningen redan i andra minuten på hörna. Broberg kommer dock tillbaka omgående efter att Jonas Nygren ensam skrinnar fram på högerkanten och prickskjuter 1-1 från 20 meter. Tillberga återtar kommandot i den 20 minuten då Kim Barklund blir frispelad och sätter 2-1 ensam med Rehnvall, lite lojt försvarsspel i samband med målet kan jag tycka.
Efter målet tar Broberg över lite och skapar flera chanser till kvittering, man har bland annat ett skott i stolpen. Lite ologiskt är det istället hemmalaget som gör 3-1 i den 35:e minuten efter skott utifrån.
Gurt kommer återigen tillbaka ganska omgående då Adam Wijk trycker in en hörna med sin patenterade hockeyfattning, snyggt upp i nättaket.

Efter målet tar Bif timeout och efter det är spelet ganska böljande med ett visst övertag för bortalaget. På övertid får Broberg en straff som Martin Söderberg petar till Jonas Nygren, hemmamålvakten räddar friläget och 3-2 står sig in i halvtidsvilan. Det märks att matchen inte gäller något för lagen då den riktiga skärpan i de avgörande passen inte riktigt sitter och offerviljan inte är så stor. En hel del chanser åt bägge håll i första halvlek och oavgjort hade varit ett mer rättvisande resultat.

Andra halvlek börjar med att hemmalaget sätter 4-2 på hörna och för tredje gången ikväll reducerar Broberg omgående, denna gång genom Linus Forslund. Kvitteringen kommer också 10 minuter senare då Arkhipkin drar på sig Tillbergaförsvaret och snyggt släpper bollen i sidled till Jesper Thyrén som behärskat smäller bollen i mål.
I matchens 68 minut tar äntligen Broberg ledningen efter ett riktigt snyggt mål av Linus Forslund som plockar ned en flipp från Wijk och snyggt klappar in den på tennis. Ytterligare några minuter senare är det dags för Frithiof Hagberg att notera sig i målprotokollet efter att ha snurrat upp hela Tillbergaförsvaret och skyfflat in 4-6. Nygren fortsätter på den inslagna vägen och dunkar upp en hörna i nättaket och i detta skede verkar proppen ha gått ur hemmalaget då Broberg gör 3 mål på två minuter.
Forslund gör 4-8 efter inspel av av Wijk och Söderberg gör 4-9 efter assist av Linus Forslund. Tillis tröstmålar till 5-9 efter en rörig situation i Brobergs straffområde. Matchens gigant Vadim Arkhipkin tar emot bollen vid mittlinjen och gasar på genom hemmalagets glesa försvar och trycker in 5-10. Söderberg sprättar in 5-11 från nära håll.
Riktigt kul avslutning på matchen blir det när junioren Mattias Hallberg får trycka in en hörna till 5-12 på övertid och Brobergs omdiskuterade hörnskytte lossnade verkligen i den sista matchen.

Inte så mycket mer att orda om matchen, Tillberga stod upp bra så länge man var med i matchen målmässigt, men när Gurt väl kom i kapp rasade man ihop som ett korthus, orken och tron på att man kunde vända fanns inte. Starkt också av Broberg att vända matchen då den inte gällde något, skönt att avsluta på ett bra sätt.

Brobergs säsong har ju varit en besvikelse för spelare, supportar och sponsorer och den kommer säkerligen att utvärderas och förhoppningen är att det kan leda till att nästa säsong blir bättre. I slutändan skiljde det bara en poäng upp till Vänersborg som nöp den sista slutspelsplatsen och det är svårt att inte tänka på poängtappen mot Sirius hemma och Motala borta, matcher som man normalt ska vinna, men det är bara att slicka såren ett tag och komma tillbaka med en revanschlusta som leder till slutspel nästa säsong.

Mina mest positiva tankar över säsongen är:
* Att Rehnvall under en period var seriens bästa målvakt med straff- och frilägesräddningar varje match.
* Brobergs bägge juniorer Hallberg och Thyrn får avsluta säsongen med sina första elitseriemål!
* Arkhipkin – en gigant under hela säsongen, outtröttlig i sin åkning, skapade massor på egen hand och ett VM-guld.