Match mot Tillberga

Två poäng i svängig match mot TB Västerås

Publicerades den 12 november 2016 11:25

Anders Jansson

Hällåsen bjöd på perfekt bandyväder (!) denna fredagkväll, ungefär 5 minus och obetydlig vind. Matchen nådde dock aldrig några högre höjder spelmässigt utan blev snarare ganska hafsig.

Broberg hade kommandot inledningsvis i form av det större bollinnehavet. Målchanser var det däremot ganska sparsmakat med. Hemmalaget spelade en hel del med lyft och flipp som var sånär att resultera i mål ett par gånger, bland annat via Stefan Larsson och Vadim Arkhipkin.  Det var också på ett lyft som ledningsmålet kom när Jonas Nygren skickade en lyra mot Jonas Engström som något turligt hittade förbi försvararen och hamnade hos Engström som skickade in 1-0 i den 25:e minuten.

Tillberga replikerade dock snabbt, närmare bestämt dryga minuten senare, på en hörnretur som Niklas Gustafsson förpassade i nät, efter att Magnus Fryklund täckt det första skottet med munnen. Fryklund utgick och kom inte tillbaka mer under första halvlek.  I den 31:a minuten gav sig Adam Wijk iväg på en patenterad strapats längs sin vänsterkant och dribblade av flera bortaspelare innan han på hockeymaner virkade in bollen köksvägen, troligtvis via hjälp av en TB-skridsko eller liknande. Återigen dröjde det bara dryga minuten innan Tillberga på nytt kvitterade, även denna gång på hörna genom Joel Engström.

Efter kvitteringsmålet var det Tillberga som hade mer kommando över händelserna och hemmalaget uppträdde en aning virrigt i defensiven. Därför var det skönt att ledningsmålet för Broberg kom i den 37:e minuten. Martin Söderberg skrinnade sig loss längs vänsterkanten och skickade in bollen framför mål där den efter några turer landade framför Jonas Engström som rakade in sitt andra mål för kvällen. Resultatet stod sig till vilan och första halvlek kan summeras som en ganska jämn historia där Broberg visade en något bättre effektivitet.

Andra halvlek hann knappt blåsas igång innan Tillberga hade kvitterat. Niklas Eriksson blev brutalt fri från nästan halva plan efter passning från Rinat Shamsutov och kunde utan problem runda Max Bergström i hemmamålet och rulla in kvitteringen. Det kändes överlag som att tempot gick ner i den andra halvleken och det stod och vägde en aning. Tills Broberg fick straff i den 59:e minuten. En straff som Martin Söderberg distinkt satte i nät. Endast tre minuter senare stänkte Jonas Nygren också in 5-3 som förstaskytt på en högerhörna och efter detta hände knappt något mer att rapportera om. Broberg kontrollerade händelserna och Tillberga förmådde inte att skapa just några farligheter.

Nä, det var inte en av de mest välspelade matcherna det här. En ganska jämn och även ganska tråkig historia där Broberg ändå tar en rättvis seger sett över 90 minuter. Och givetvis viktiga poäng där man nu seglar upp till 7 poäng och en fjärdeplats i tabellen. En fin start på seriespelet för Broberg som nu har 3 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust efter 5 spelade omgångar.