Tappad pinne i Ljusdal

Publicerades den 29 november 2014 21:54

Lennart Jansson    Hans Ivarsson

Lördagens hälsingederby mot Ljusdal spelades under idealiska yttre förhållanden, några minusgrader och obefintlig vind. Broberg mönstrade samma uppställning som senast, det innebar att Rolf Larsson fortfarande saknades och att Dennis Wasberg fick förnyat förtroende mellan stolparna.

När dagens domare Mikael Hillerius blåste till match så tog Broberg snart hand om taktpinnen och ett par halvchanser noterades under de inledande minuterna. Jonas Svensson fick tidigt träda i aktion och avvärjde ett friläge från Martin Söderberg. Några minuter är det Vadim Arhipkin som är framme och oroar framsför Svensson i målet. En stund senare är det stolpen som hindrar Stefan Larsson från att ge bortalaget ledningen.

Efter knappa tjugo minuter kommer eftermiddagens första mål, och lite överraskande är det hemmalaget som tar ledningen. Detta efter en misslyckad hörna för Broberg, där Ljusdal kontrar och plötsligt så befinner sig Daniel Rexin i friläge framför Dennis Wasberg i målet och Rexin sätter bollen i nät.

Brobergs svar kommer några minuter senare, då Martin Söderberg hittar rätt på en hörnretur sedan Ilari Moisala träffat överliggaren med det första avslutet. Drygt fem minuter senare kan Broberg ta ledningen detta genom Jesper Öhrlund som hittar rätt på en hörna inslagen av Vadim. Broberg fortsätter att ha ett gott grepp om händelserna på plan, men effektiviteten var inte Brobergs bästa ämne denna tillställning.

Målmässigt händer det inte något mer under den första halvleken utan Broberg har ledningen med 1-2 i pausen. Sett till spelet borde måhända ledningen varit något mål större, då Broberg har haft ett massivt spelövertag och även skapat en del farligheter men effektiviteten har varit allt för låg så här långt. Adam Wijk har haft ett finger med i de flesta av Brobergs chanser och Martin Söderberg har även han presterat ett gott dagsverke så här långt.

Inledningsvis av den andra halvleken så skaffa Ljusdal en hörna efter ett tveksamt ingripande av Brobergs försvarslinje. Naturligtvis så resulterade den hörnan i en kvittering för Ljusdal, då Jansson-Hydling hittar rätt bakom Dennis. Brobergs replik kom omgående, då Jonas Engström kan förpassa in bollen i nät i en tilltrasslad situation framför målvakten.

Broberg fortsatte att ha ett stort bollinnehav så därför kändes nästa mål långt ifrån logiskt, då Ljusdal åter kunde kvittera, denna gång genom Daniel Skarps som hittade rätt på en hörna. Ett par minuter så återställer Broberg ordningen, med att åter ta ledningen, denna gång genom Martin Söderberg som hittar rätt på ett inspel från Jonas Nygren.

Knappt tio minuter senare kunde hemmalaget ånyo kvittera, denna gång genom Daniel Rexin som hittade rätt på ett inspel från vänsterkanten. Målmässigt hände det inget mer under den resterande tiden utan matchen slutar med delad pott. Spelmässigt gjorde inte Broberg någon höjdarmatch,  förvisso hade laget ett massivt spelövertag, men effektiviten var inte den bästa. Martin Söderberg kunde emellertid vara nöjd med sin insats,  Adam Wijk inledde bra men föll tillbaka under den andra halvleken, som så många andra. Vadim har mycket boll och  gör en hel del positiva saker, men förfaller allt för ofta i att försöka sig på saker som är svårare än  nödvändigt. Laget har nu en dryg veckas uppehåll att få ordning på spelet och få möjlighet att läka såren och komma stärkta till fortsättningen av elitserien.